Anot prokuroro Sigito Jankausko, tyrimų atsakymai leidžia daryti išvadą, kad per avariją žuvęs žmogus ėjo pėsčiųjų perėja. Dviračių takas yra kiek toliau. Aišku, visas išvadas prokuroras pateiks teismui. Pagal gautus duomenis, po smūgio į žmogų J. Radzevičiaus vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ pakeitė važiavimo kryptį ir per žalią veją užvažiavo į automobilių stovėjimo aikštelę, esančią šalia „Forum Palace“ pastato. Apie šią avariją pranešta liepos 4-osios rytą, 7.41 val. Sunkiai sužaloto pėsčiojo gyvybę dar bandė išgelbėti medikai. Deja, tos pačios dienos popietę 66 metų vyras ligoninėje mirė.

Prokuroras priminė, kad J. Radzevičiaus padėtį itin sunkina dar viena aplinkybė – tai sunkus girtumas. Būtent dėl to iš karto po avarijos buvo nemažai abejonių.

Avarijos vietoje „Teleloto“ vedėjas elgėsi neadekvačiai, tačiau pats tikino, kad patyrė šoką ir mažai ką pamena. Liepos 4 dieną, jau po apklausos policijoje, J. Radzevičius DELFI tikino, kad tikrai negėrė. Kraujo tyrimai paneigė jo kalbas. Ilgametei televizijos ekrano žvaigždei nustatytas 2,53 prom. girtumas – tai sunkus girtumo laipsnis.

Netrukus „Teleloto“ organizatoriai viešai paskelbė, kad J. Radzevičių pakeis kitas laidos vedėjas.

Prokuroras užsimena, kad žmogaus žūtis ir vairuotojo girtumas gresia bylos perkvalifikavimu į sunkesnį kaltinimą. Jei byla bus perkvalifikuota, J. Radzevičiaus laukia dar vienas apsilankymas pas bylos tyrėjus. Prokuroras tikisi bylą baigti ir perduoti teismui dar iki Naujųjų metų. Ar tai pavyks padaryti, priklausys ir nuo J. Radzevičiaus gynybos, ar jis ginčys ekspertų išvadas, ar ne.

Griežčiausia numatoma bausmė už tai, kad neblaivus asmuo sukėlė mirtiną avariją – laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.