Ernestas Butrimas teisėsaugos nemalonią užsitraukė Neringoje, Alksnynės kontrolės poste dar birželio 30-osios. Bylos duomenimis, apie 1 val. 30 min. E. Butrimas atkreipė į save pareigūnų dėmesį, kai norėjo greičiau pravažiuoti postą.

Teismui perduotoje baudžiamojoje byloje nurodyta, kad kad siekdamas išvengti administracinės atsakomybės ir nenorėdamas tikrintis girtumo, Neringos policijos pareigūnui „Porshe“ vairavęs E. Butrimas žodžiu siūlė 600 litų kyšį.

Ketvirtadienį teisme liudijęs pareigūnas Arūnas Pielikis apie įvykius dar kartą papasakojo. Apie incidentą E. Butrimo advokatas Gintautas Daugėla panoro išgirsti ir iš šalia A. Pielikio tą dieną dirbusios kasininkės.

E. Butrimo advokatas panoro išgirsti ir ką žino į kolegos iškvietimą vėliau atvykę policijos pareigūnai. Taip pat panoro pamatyti ką poste nufilmavo vaizdo kameros.

Teismas tenkino advokato pateiktus prašymus.

Penktadienio rytą E. Butrimui teks eiti į administracinę bylą tame pačiame teisme, mat tą pačią naktį, kiek vėliau po pokalbio su pareigūnų ir žodinio kyšio siūlymo, girtumą tikrintis jam vis tik teko. Alkoholio matuoklio rodmenimis, E. Butrimui nustatytas 1,46 prom. girtumas.

K. Brazauskienės sūnaus vairuotą „Porshe“ policijos pareigūnai uždarė į policijos saugojimo aikštelę.

Liepos 1 d. jo pasiimti E. Butrimas atvyko su mama K. Brazauskiene. Ji asmeniškai automobilį išvairavo iš saugojimo aikštelės.

Baudžiamasis kodeksas numato, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens teisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus,baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.