„Visi tie CD įrašai yra pakeisti. Kaip aš galiu juos patvirtinti, kai jie yra abejotini“, - prokurorui ir teismui pareiškė M.Campbellas.

Prokuroras prašė kaltinamojo pasižiūrėti į byloje esančias nuotraukas ir atsakyti, ar šiose nuotraukose pavaizduotas jis. M.Campbellas save atpažino tik vienoje nuotraukoje, kur buvo užfiksuotas su granatsvaidžiu.

„Sunku pasakyti, kai kurie žmonės atrodo kaip aš. Viskas yra įmanoma naudojantis skaitmeninėmis priemonėmis“, - kalbėjo kaltinamasis.

Išklausęs kaltinamojo atsakymų į klausimus, prokuroras Gedgaudas Norkūnas pasakė, kad M.Campbello parodymai prieštarauja byloje esantiems garso įrašams, kuriuose užfiksuoti duomenys apie ginklų panaudojimo galimybes.

„Pokalbiuose aptarinėjate ginklų kainas, sprogmenų panaudojimą Londone“, - priminė kaltintojas.

„Mes tik juokavome“, - atsakė kaltinamasis.

„Kodėl jūs šnabždėjotės, jeigu juokavote?“, - neatlyžo prokuroras.

„Jeigu mes būtume šnabždėję, šių įrašų nebūtų buvę“, - atsakė M.Campbellas.

Šiuo metu Vilniuje laikomas suimtas Airijos pilietis kaltinamas kėsinimusi kontrabanda tiekti ginklus ir sprogmenis grupuotei "Real IRA".

Bylos duomenimis, 2007 metų rugpjūčio pabaigoje M.Campbellas atvyko į Lietuvą, apsigyveno kaimo turizmo sodyboje ir susitikinėjo su nusikaltėliais apsimetusiais Valstybės saugumo departamento pareigūnais. Lietuvos saugumo agentai, gavę leidimą imituoti nusikalstamą veiklą, kelias dienas bendravo su kaltinamuoju, rodė jam iš kariuomenės gautus ginklus ir gavo užmokestį - 5 tūkst. eurų (17,2 tūkst .litų).

Manoma, kad M.Campbellas Lietuvoje norėjo įsigyti plastikinių sprogmenų "Sentex", automatų AK-47, snaiperių šautuvų SVD bei pistoletų TT.

Kaltinamasis laikomas suimtas nuo 2008-ųjų sausio, kada ir įkliuvo Lietuvos pareigūnams.

"Real IRA" yra sukarinta organizacija, kuri skelbia siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo - Vieningos Airijos, t.y. Airijos Respublikos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Pagal Airijos įstatymus, "Real IRA" pripažinta neteisėta organizacija, o Europos Taryba pripažino ją su teroro aktais susijusia organizacija.

Per ankstesnį teismo posėdį kaltinamasis tvirtino, kad Airijoje draudžiamos organizacijos atstovu prisistatė tik siekdamas padaryti įspūdį.