Antradienį, lapkričio 22 d., Tauragės apskrities policija pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Sprendimas priimtas, gavus informaciją iš Klaipėdos universitetinės ligoninės.

Dar praėjusią savaitę, lapkričio 18-ąją, mirė 73 metų vyras. Jis lapkričio 2 dieną atvežtas iš Tauragės rajone esančių Adakavo socialinių paslaugų namų.

Pensininkas patyrė labai sunkią galvos traumą. Manoma, kad ji tapo mirties priežastimi.

Pasak Tauragės apskrities policijos Komunikacijos poskyrio vyresniosios specialistės Linos Banienės, iš pradžių vyras nuvežtas į Tauragės ligoninę. Įvertinus būklę, nuspręsta jį skubiai vežti į uostamiestį.

Nors tragišką baigtį lėmusi nelaimė įvyko Adakavo socialinių paslaugų namuose, vietos teisėsaugininkams apie ją nepranešta. "Vakarų ekspreso" duomenimis, pensininkas galvą susižalojo minėtose namuose nukritęs ant grindų.

Socialinių paslaugų namų vadovai tikina, kad pagyvenusį vyrą jėgos apleido dėl sveikatos problemų - staiga pakilus temperatūrai. Po įvykio į namus iš karto iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada, ji sunegalavusį ir nukentėjusį žmogų nuvežė į ligoninę.