R. Stankevičius (gim. 1980 m.) ir E. Kazlauskas (gim. 1985 m.) kaltinami praėjusių metų liepos 20 dieną Pabiržio kaimo (Kauno r.) miške mirtinai sumušę E. Kazlausko motinos sugyventinį (gim. 1956 m.).

E. Kazlausko motina su sugyventiniu gyveno miške pastatytoje palapinėje. Pora vasaros metu rinkdavo miško gėrybes, kurias pardavę girtaudavo. Vienų išgertuvių metu tarp sugyventinių kilo konfliktas, kurio metu sugyventinis aptalžė moterį. Ši paskambino savo sūnui, kuris „ginti“ mamos atvyko kartu su R. Stankevičiumi. Kaltinamieji taip sumušė vyriškį, kad šis mirė.

Iš esmės penktadienį bylos pradėti nagrinėti nepavyko, nes į posėdį neatvyko E. Kazlausko valstybės skirta advokatė. Kitas teismo posėdis numatytas gegužės 30 dieną.

Be to, posėdyje R. Stankevičius paprašė teismo leidimo pasimatyti bei leisti skambinti vienai iš bylos liudininkių V. G. Vyras teigė, kad nori su moterimi susituokti, tačiau Kauno apygardos teismas tokį prašymą atmetė ir tuoktis neleido. Tokia pati neskundžiama nutartis buvo priimta ir ikiteisminio tyrimo metu.

Tokia teismo nutartis priimta dėl to, kad jei R. Stankevičius susituoktų su V. G., ši galėtų atsisakyti duoti parodymus prieš savo šeimos narį. Kai V. G. duos parodymus teisme, susituokti porai kliūčių neturėtų kilti.