Lietuvos kelių direkcija informuoja, kad dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 91 km. Eismas kreipiamas vietinės reikšmės keliais.

Marijampolės apsk. pareigūnai pranešimą apie eismo įvykį gavo 15.03 val.

Pranešta, kad Kalvarijos sav., Liubavo sen., Palucmargių k., kelyje A5, likus apie 5 km iki Lenkijos sienos, susidūrė 5 automobiliai: 1 lengvasis automobilis, vairuojamas Lietuvos piliečio, 1 vilkikas, taip pat vairuojamas lietuvio, ir 3 vilkikai, vairuojami Lenkijos piliečių.

Vieno Lenkijos vilkiko vairuotojas sužalotas, jis pristatytas į Marijampolės ligoninę.

Pareigūnų prognozės nedžiugina - manoma, kad eismo įvykio padarinių šalinimo darbai gali trukti apie 5 valandas.

Ik kol bus atlaisvinta važiuojamoji dalis, eismas nukreipiamas Kalvarijos sav. Sangrūdos ir Liubavo sen. kryptimis.

Kaip DELFI pasakojo vienas į eismo įvykį patekusių lietuvių, lengvojo atomobilio vairuotojas sustojo ir norėjo pasukti į kairę. Paskui važiavusios sunkiasvorio automobilio vairuotojas staiga stabdė, paskui važiavę vilkikai trenkėsi vienas kitą. Paskutinį vilkiką vairavo su DELFI bendravęs lietuvis. Vyras sakė ,kad bandė išvengti masinio susidūrimo, tad pasuko į priešpriešinę eismo juosta, o čia ir kliudė lengvąją, kurį važiavo priešpriešais.

Lietuvos kelių direkcija patikslino, kad apie 20.30 val. eismas bus atnaujintas ir vyks viena eismo juosta.

Papildyta: ilgą laiką trukę eismo įvykio padarinių šalinimo darbai buvo baigti tik po 22-os valandos. Lietuvos kelių tarnyba 22.38 val. pranešė, kad eismas pagaliau atnaujintas.

Policijos pareigūnai aiškinasi tikslias eismo įvykio aplinkybes.