Teismas konstatavo, kad 30 metų G. Anuska nusikaltimo metu nesudavė mirtinų smūgių, todėl vyrą nuteisė tik už aukos mušimą – vyrui skirta pusantrų metų nelaisvės. G. Anuska dėl nužudymo išteisintas.

Praėjusių metų gegužę už šį nusikaltimą jau nuteisti egzekucijoje dalyvavę du, vos 20 metų perkopę vaikinai - Mantvydas Ananka už grotų pasiųstas 11 metų, o Andrius Pivrikas dėl nužudymo buvo išteisintas.

Jam laisvė apribota tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo 1 metams ir 7 mėnesiams. Taip pat nuteistieji aukos tėvui turės sumokėti 200 tūkst. Lt neturtinei ir 11 tūkst. Lt turtinei žalai atlyginti.

Dar vienas įtariamasis šiuo nusikaltimu suimtas laukia teismo. Penktasis – slapstosi.

Po žmogžudystės į Ispaniją paspruko ir G. Anuska. Tačiau ir svetur vyras pakliuvo už grotų už kitus nusikaltimus ir buvo perduotas Lietuvos teisėsaugininkams.

Jauno vyro mirtimi pasibaigęs konfliktas kilo 2009 metų spalio pabaigoje. Tuomet klube laiką leidusį V. G. vyrai pasikvietė į lauką „pasikalbėti“. Tačiau pokalbis prie klubo durų truko neilgai – užpuolikai ėmė talžyti auką kumščiais, spardyti. Vėliau – ir badyti peiliais.

Ekspertai nustatė, kad aukai smogta ir spirta mažiausiai 24 kartus. Peiliu žudikai vyrui dūrė net 15 kartų.

Išgirdęs teismo nuosprendį aukos tėvas buvo šokiruotas. Teismas konstatavo, kad konflikto metu G. Anuska rankose neturėjo peilio, tačiau nužudytojo tėvas įsitikinęs, kad tai nesumažina G. Anuskos kaltės.

„Žinoma, teismo sprendimą skųsiu“, - teigė aukos tėvas.

Vyro teigimu, jo sūnaus nužudymas buvo planuotas iš anksto, o jį įvykdė jo sūnų pažinoję asmenys. Kitą dieną po kruvino nusikaltimo bendrai susitiko ir aptarė egzekuciją. Tai, aukos tėvo teigimu, įrodo telefonų pokalbių išklotinės.

Teismas paliko nenagrinėtus nužudytojo tėvo ieškinius dėl neturtinės ir turtinės žalos atlyginimo. Vyras moralinę žalą įvertino 1 mln. Lt.