„Tačiau iš to neuždirbau jokių pinigų – pardaviau už tą pačią sumą, už kokią kokainą buvau nusipirkęs“, – sakė 46 metų T. Vasilevskis.

Iki suėmimo bendrovėje „Auksinis asilas“ dirbęs Gibonas prieš teismą stojo kartu su 33 metų vilniečiu Modestu Anusausku.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra T. Vasilevskiui pateikė kaltinimus dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir platinimo, o M. Anusauskui – dėl įgijimo.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad Gibonas nuo sausio iki birželio iš vieno asmens už 3 tūkst. Lt nusipirko 19 g kokaino, iš kurių apie 2 g pardavė M. Anusauskui. Kitas narkotines medžiagas (apie 16 g) pareigūnai rado pas T. Vasilevskį per kratą namuose Vilniuje.

M. Anusauskas teisme pasakojo, kad su Gibonu susipažino per savo bičiulį Tomą Budvytį – jis esą ir užsiminė, jog iš T. Vasilevskio galima nusipirkti kokaino.

„Birželio 1-ąją, apie 18 val. paskambinau T. Vasilevskiui, norėdamas įsigyti kokaino, jis pasakė, kad privažiuočiau iki namo Jankausko g., – pasakojo M. Anusauskas. – Jis išėjo, atsisėdo į mašiną, paklausė, ko norėčiau ir man padavė du maišelius, aš jam padėjau pinigus. Ir išvažiavau, bet mane už 50 m sulaikė pareigūnai“.

Kaltinamasis aiškino, kad kainą – 150 Lt už gramą – nurodė T. Vasilevskis. Vyras aiškino, kad kokainą vartoja retai. „Pirmą kartą esu pabandęs prieš dešimt metų“, – sakė jis.

T. Vasilevskis teisme aiškino, kad M. Anusauskas nieko nemeluoja – kaip sakė, taip ir buvo. Tačiau, kaip pažymėjo Gibonas, kokaino platinimu jis esą neužsiėmė, nes narkotines medžiagas pardavė už tą pačią kainą, kokią sumokėjo įsigydamas.

„Aš pats sau už tiek pirkau, todėl buvau sakęs, kad už tokią pačią kainą atiduosiu, jeigu turėsiu, – sakė T. Vasilevskis. – Kokainą įsigijau prieš Naujuosius metus ar po jų, ir nusipirkau tik sau, gal 20 paketų. Aš, kaip žmogus, pavaišinau, neuždirbau iš to, elgiausi draugiškai. Kokainą laikiau namuose, kai atėjo policininkai, pats pasakiau, kur yra ir parodžiau tamsiame kambarėlyje“.

„Tą dieną buvo blogas oras, buvau ką tik namo grįžęs, kai man paskambino Modestas, krepšyje turėjau du paketus, išėjau pas jį į mašiną, paklausė, ar turiu, pasakiau turiu, jis davė 300 Lt, aš – kokainą“, – teisme kalbėjo T. Vasilevskis.

Jis neslėpė, kad savo draugui T. Budvyčiui yra anksčiau mažiausiai du kartus yra pardavęs kokaino. „Aš Tomui pasakiau, jeigu reikės, duosiu, už kiek pats gavau, už tiek ir parduosiu, jam gal du kartus esu pardavęs“, – teigė Gibonas.

Kaltinamasis neslėpė, kad pats kartais vartojo kokainą: „Per mėnesį du tris kartus, priklauso nuo nuotaikos“.

Teismas taip pat apklausė ir verslininką T. Budvytį, kuris teigė, kad su Gibonu susipažino viename vakarėlyje – vėliau kaltinamasis jam pasiūlė pabandyti kokaino.

„Pernai rudenį susitikome ir jis man pasiūlė, pora takelių padariau, – T. Budvytis sakė, kad paprastai narkotikų nevartoja, tačiau iš pašalinių žmonių žino, jog viena dozė juodoje rinkoje kainuoja apie 200 Lt. – Tai buvo mano paskutinis kartas, kai toks kontaktas darytas, po mano apklausos nedariau ir nedarysiu, nesinori gyvenimo gadinti“.

Kaltinamuosius sulaikęs Vilniaus apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnas teigė, kad policija buvo gavusi informacijos, jog T. Vasilevskis prekiauja kokainu. „Tą dieną mes gavome informacijos, kad įvyks pardavimas apie 18 val.”, – sakė jis.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Remigijus Matevičius teisme aiškino, kad neabejotinai įrodyta kaltinamųjų kaltė.

„Už kriminalinius nusikaltimus reikia atsakyti, tuo labiau už sunkų nusikaltimą“, – sakė jis.

Kalbėdamas per baigiamąsias kalbas prokuroras teismo prašė M. Anusauskui skirti 50 MGL dydžio (6 500 Lt) baudą, o T. Vasilevskiui – 5 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teisėja Aušra Valinskienė nuosprendį žada skelbti rugsėjo 28-ąją.