Policija praneša, kad trečiadienį, apie 16.14 val., Kaune, Nemuno upėje, pagal sudarytą planą atliekant upės gilinimo darbus, apvirto metalinė valtis ir nuskendo įmonės darbuotojas (g. 1951 m.). Lavonas iš vandens ištrauktas.

„Turime tragišką atvejį. Srovė pagavo ir apvertė valtį. Tai buvo patyręs ir ilgametis darbuotojas. Tai buvo pavyzdingas darbuotojas“, - DELFI teigė VVKD generalinis direktorius Antanas Ivanauskas.

DELFI redakciją pasiekė informacija, kad galimai įvykio vietoje dirbo neblaivūs darbuotojai.

„Tai buvo Vidaus vandenų kelių direkcijos darbuotojas. Dviese plaukė metaline valtimi, kuri apsivertė. Kadangi darbo vietoje pusė darbuotojų buvo girti, VVKD generalinis direktorius A. Ivanauskas bando nuslėpti šią informaciją nuo visuomenės, nes tik trečiadienį buvo atlikta techninė apžiūra ir nebuvo vilkiko, kuris privalo būti. Žmonių gyvybių sąskaita taupomi pinigai“, - teigė DELFI skaitytojas.

A. Ivanauskas kategoriškai neigė mestus kaltinimus.

„Baikite jūs juokus – tai visiška nesąmonė. Be abejo, techninė apžiūra buvo atlikta, kaip ji gali būti neatlikta? Ar vilkikas buvo vietoje? Taip. Mūsų visi darbuotojai buvo blaivūs“, - teigė A. Ivanauskas.

Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius teigė, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimą pradėjo ir Valstybinė darbo inspekcija. Tiesa, kol kas jokių duomenų, kad darbuotojai galėjo girtauti, neturi nei policija, nei darbo inspekcija.

K. Kasciukevičius teigė, jog teismo medicinos ekspertai nustatys, ar žuvusio kapitono kraujyje buvo alkoholio.