Įtariama, kad sekmadienį (rugsėjo 27 d.) Vilniuje, Baltupio g., prie parkelio susitikęs su savo artima drauge V. P. (gim. 1974 m.), kilus konfliktui, J. Lukanovas moterį sumušė ir pasmaugė. Lavoną paliko tankių krūmų prižėlusiame parke.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Ramūnas Šileika DELFI sakė, jog dar nustatinėjama, dėl ko susipyko pora. Pasak prokuroro, pradžioje moters buvo ieškoma kaip dingusios be žinios. Tačiau kriminalistams kilo rimtų įtarimų ir antradienį jie sulaikė dingusiosios artimą draugą J. Lukanovą. Jis viską neigė. Tačiau pareigūnai išsiaiškino, kad moters dingimo metu jis nebuvo savo namuose (ir jis, ir V. P. - Baltupių gyventojai), vėliau į namus grįžo girtas ir prašė namiškių užtikrinti jo alibi.

Tą pačią dieną, antradienį, kriminalistai parkelyje rado nužudytosios palaikus. Po to J. Lukanovas prisipažino nužudęs draugę.

Našlaičiu liko V. P. septynerių metų vaikas.

J. Lukanovas yra VRM pensininkas. Kaip DELFI sakė Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas, J. Lukanovas 2011 m. į pensiją išėjo dėl sveikatos. Iki tol jis tarnavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Mobilioje kuopoje (šio padalinio pareigūnai pasitelkiami į pagalbą sulaikant pavojingus nusikaltėlius, patruliuojant, malšinant masinius neramumus bei riaušes ir pan.). Tarnyboje jis problemų neturėjo.