JK spauda skelbia, kad šalies draudimo kompanijos fiksuoja 21 proc. sukčiavimo atvejų padidėjimą šiais metais. Daugiausia sukčiavimo atvejų užregistruota Birminghame ir Didžiajame Londone, tačiau neatsilieka ir Lutonas, Manchesteris, Leedsas, Bradfordas ir Slough miestas Berkshire'o grafystėje. Didžiajame Londone gerai „pagarsėjusios“ vietos yra šiaurės vakarų Londone,kaip, pavyzdžiui, Uxbridge'as ar Harrow.

Dėl sukčiavimo atvejų draudimas visiems vairuotojams jau pabrango 400 mln. svarų sterlingų, arba maždaug 14 svarų kiekvienam, skelbia didžiausia Britanijos draudimo bendrovė „Aviva“.

Draudikai taip pat sako, kad tyčinių avarijų skaičius padidėjo iki didžiausio lygio istorijoje. „Aviva“ skelbia, kad dabar daugiau nei pusę prašymų išmokėti draudimą dėl avarijos metu patirtų sužalojimų yra fiktyvūs. Bendrovė jau dabar turi duomenų apie įtartinų pusseptinto tūkstančio atvejų, kurie gali būti susiję su organizuotu nusikalstamumu.

Draudimo specialistai pažymi, kad dažnai sukčiai inscenizuoja avariją sudaužydami du savo automobilius arba pakiša savo automobilį priešais nekaltą vairuotoją ir staigiai stabdo, kad šis įvažiuotų jiems į galą.

Kai kuriais atvejais nusikaltėliai savo automobiliuose išmontuoja stabdžių žibintus, kad gale važiuojantis žmogus nematytų, jog priešais važiuojantis vairuotojas stabdo.

Beje, specialistai pažymi, kad bėgant metams sukčiavimo metodai tampa vis įmantresni: į „avariją“ įtraukiama daugiau dalyvių, pasitelkiami fiktyvūs liudininkai ir panašiai.

Su nusikalstamumu padedanti kovoti labdaros organizacija „Crimestoppers“ teigia, kad iš draudimo kompanijų gautomis išmokomis nusikaltėliai finansuoja kitokią nusikalstamą veiklą, įskaitant prekybą narkotikais, ginklais, pinigų plovimą ar prekybą žmonėmis.