Primename, kad policijos departamentas informavo, jog gegužės 18 d., 12.50 val., į Kauno ligoninę iš Kauno, vaikų darželio, pristatytas ir dėl galvos sumušimo paguldytas mažametis (gim. 2015 m.).

Dėl galimai įvykdyto nusikaltimo prieš mažametį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

DELFI nuvykus į minėtą darželį, susiklosčiusią situaciją sutiko pakomentuoti darželio pavaduotoja ugdymui, tačiau leistis į detales moteris nebuvo linkusi.

„Prieš pietus berniukas sunegalavo, skundėsi pilvo skausmais, atsisakė valgyti. Sunerimusi auklėtoja paskambino mažylio tėvams. Atvykus mamai buvo nuspręsta vaiką vežti į ligoninę“, – pasakojo darželio darbuotoja.

Dėl pradėto ikiteisminio tyrimo, kuris yra susijęs su mažamečiu, negalime rašyti nei darželio, kurį lankė trimetis, pavadinimo, nei pavaduotojos ugdymui vardo.

Paklausta, kas galėjo sukelti mažamečio negalavimus, darželio atstovė nuo komentarų susilaikė.

„Vyksta tyrimas, neturime savivaldybės leidimo kažką plačiau komentuoti. Laukiame atsakymų. Negalima spekuliuoti, ar tai buvo galvos trauma, kol nėra pateiktos specialistų išvados“, – sakė moteris.

Pasak darželio atstovės, policija į darželį dar nebuvo atvykusi.

„Niekas iš mūsų darželio kol kas nebuvo apklaustas. Palaikome ryšį su mažamečio tėvais, esame susirūpinę ir tikimės, kad viskas kuo greičiau paaiškės“, – teigė moteris.

Anksčiau panašiais negalavimais mažametis nesiskundė.

Susisiekus su Kauno klinikomis, DELFI gavo patvirtinimą, kad trimetis buvo atgabentas į šią gydymo įstaigą, tačiau dabar yra išleistas namo bei gydomas ambulatoriškai.

Jei pasitvirtins įtarimai, kad vaiko galvos traumą lėmė fizinis smurtas, jo sukėlėjui gresia bausmė.