Nuosprendžius sausio 27-ąją išgirdo Darius Lukauskas (31 m.) ir Juozas Baltors (28 m.).

Pirmajam skirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, antrajam – 4 metai ir 9 mėnesiai kalėjimo.

Juozas Baltors griežtesnės bausmės sulaukė dėl to, kad pažeidė deportacijos taisykles – vyras už ankstesnius nusikaltimus (melagingi parodymai, ginklo laikymas, vagystės) 2020 metų vasarį buvo deportuotas iš Anglijos, tačiau po 8 dienų sugebėjo grįžti atgal prisidengęs svetimu vardu.

Peterboro Karūnos teisme nagrinėjant bylą pavyko įrodyti, kad vyrai pernai pavogė 26 automobilius, kurių bendra vertė siekia milijoną svarų sterlingų.

Mašinos nuvarytos skirtingose vietose – vagystės įvykdytos 10 Anglijos grafysčių.

Dariaus Lukausko ir Juozo Baltoro taikiniai buvo berakte sistema atrakinami automobiliai.

Teigiama, kad mašinvagiai nusižiūrėdavo juos ir veikdavo naktį, specialia įranga nuskaitydavo atrakinimo ir užvedimo sistemų dažnius.

Prabangias mašinas jie ardydavo ir parduodavo vertingas jų detales.

Bylos tyrėjų duomenimis, dalys buvo išvežtos į užsienį, tuo pasirūpindavo organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Juodus poros darbelius pavyko sustabdyti po to, kai pernai balandį Peterbore policijos pareigūnai pastebėjo Juozo Baltoro vairuojamą juodą „BMW X5“ su suklastotais registracijos numeriais – sustabdžius ir patikrinus paaiškėjo, kad visureigis neseniai buvo pavogtas Hempšyro grafystėje.

Mašinos daiktadėžėje radus įrangą, skirtą nuskaityti ir blokuoti automobilių sistemų dažnius, vairuotojas areštuotas, o pas jį rastais raktais atrakinus pramoninės paskirties patalpas Peterbore rasti kitose Anglijos vietose pavogti ir išardyti 7-osios serijos BMW bei „Audi Q7“.

Kratų metu rasta dar daugiau nusikaltimams naudojamos įrangos, pavogtų automobilių, jų nuotraukų.

Pagal telefoninių pokalbių įrašus ir kitus įrodymus vėliau nustatytas ir kitas įtariamasis – Darius Lukauskas, kuris prigriebtas vėliau, jo kaltė visiškai įrodyta.

Vyrų pavogtų automobilių bendra vertė – 1 010 813 svarų sterlingų (1 143 518 eurų). Jiedu plušėjo išsijuosę: kartais per naktį pavogdavo po du automobilius, o pernai kovo 6-ąją jie skirtinguose miestuose pavogė net tris BMW, kurių bendra vertė 80 tūkst. svarų sterlingų.