DELFI pasiekė informacija, kad gruodžio 23 d. pavaduotojas Alvydas Bražiūnas darbe pasirodė neblaivus. Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas J. Reklaitis patvirtino, kad iš tiesų toks nesmagus atvejis buvo, tačiau pavaduotojui leista palikti darbą savo noru.

„Jam nustatyta, atrodo, apie 0,74 promilės girtumas. Jis neginčijo neblaivumo, pas mus tokiu atveju galima iš darbo išeiti savo noru. Pareiškimą jis parašė tą pačią dieną“, - sakė šiuo metu jau nedirbančio pareigūno viršininkas.

DELFI žiniomis, įtarimai dėl A. Bražiūno blaivumo kilo ryte. Tą dieną pareigūnas buvo nušalintas nuo pareigų. Netrukus prašymas atleisti iš darbo savo noru jau buvo pateiktas vadovams. Viešai informacija nebuvo skelbiama.

Policijos pareigūnams visuomet taikomos kur kas griežtesnės priemonės - jie atleidžiami iš darbo ir netenka pareigūno pensijos. Muitinės departamento atstovė patikino, kad A. Bražiūnas gaus tik senatvės pensiją, kai tam ateis laikas, jis nepatenka į tą darbuotojų kategoriją, kurie gauna pareigūno pensiją.