Praeitą savaitę per žiniasklaidą paskelbta Jonavos rajono gyventojo Giedriaus Valiūno paieška, nors pareigūnai vyro intensyviai ieškojo nuo pat dingimo dienos.

Pirmadienio rytą policija pranešė, kad Jonavos rajone esančioje Užusalio seniūnijoje, apleisto namo kieme, vyras surastas. Deja, jis jau buvo negyvas, o kūnas paslėptas rezervuare, dviejų metrų gylyje.

Į policiją kreipėsi dingusiojo motina, kuri pranešė, kad kovo 4 d. jos sūnus išėjo iš namų ir dingo. Vyras su savimi jokių asmens dokumentų neturėjo.

Tyrimo metu nustatyta, kad G. Valiūnas išėjo pasilinksminti su dar trimis asmenimis. Tyrimo duomenimis, linksmybės neapsiėjo be alkoholio. Kilus konfliktui, G. Valiūnas buvo nužudytas. Tuomet įtariamieji paslėpė kūną.

„Buvo iškviesti kinologai, dirbo gausios policijos pajėgos. Rezultatas maksimalus, pasiektas labai greitai: surinkta pakankamai įkalčių, jų nemažai, rastas kruopščiai paslėptas kūnas, sulaikyti visi įtariamieji“ , - kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Šiuo metu sulaikyti tris įtariamieji. Antradienį bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės.

Konflikto priežastis - menkavertė, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo dėl chuliganiškų paskatų. Pirminiais duomenimis, aukai buvo durta į krūtinę.

Sulaikytieji anksčiau yra teisti, Jonavos rajono gyventojai. Įtariamieji daug kartų bausti už administracijos teisės pažeidimus. Vienas iš įtariamųjų buvo teistas ir užsienyje.
Dingusysis irgi buvo teistas. Vyravo vagystės, plėšimai, viešosios tvarkos pažeidimai.