2017 m. sausio-balandžio mėn. uostamiesčio ONTV pareigūnai atliko sėkmingą operaciją ir sulaikė narkotines bei psichotropines medžiagas platinusius asmenis.

Atlikus ikiteisminį tyrimą baudžiamojon atsakomybėn patraukti keturi asmenys. Du iš jų kaltinami platinę narkotikus, taip pat ir labai dideliais kiekiais. Vieno asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

2017 m. žiemą pas anksčiau neteistą klaipėdietį policijos tyrėjai rado nedidelį kiekį kanapių. Įtariamasis buvo pakartotinai sulaikytas 2017 m. balandžio mėn. Nustatyta, kad jis neteisėtai disponavo psichotropine medžiaga – metamfetaminu, praneša Klaipėdos policija.

2017 m. balandžio mėn. teisėsaugininkai atliko kratą pas anksčiau už kaimyno nužudymą ir viešosios tvarkos pažeidimą teistą Tauralaukio gyventoją. Kratos metu paimtos 83 ekstazio tabletės.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas ir su organizuotu nusikalstamumu siejamas, Lietuvoje, Danijoje bei Olandijoje už turto pasisavinimą ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą teistas klaipėdietis.

Jo tėvui priklausančio negyvenamojo namo rūsyje aptikti labai dideli narkotikų kiekiai: apie 5 900 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA, ir 50 „markučių“ su psichotropine medžiaga – LSD. Kvaišalų aptikta ir kaltinamojo gyvenamojoje vietoje.

Du kvaišalų platinimu kaltinami asmenys iki šiol suimti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.