Daugiau nei savaitei likus iki suėmimo pabaigos teismas leido  A. Maceiną dar laikyti už grotų. Teismas tenkino prokuroro prašymą pratęsti suėmimą dar porai mėnesių.

A. Maceina savo kaltės nuo pat sulaikymo pradžios neneigė. Jo advokatas Algirdas Gurauskas sako, kad režisieriaus gyvenime šiuo metu - atgaila ir susimąstymas, jis neketina skųsti teismo sprendimo. Tiesiog laukia bylos baigties.

Režisierius ir jo draugė dailininką A. Karvelį buvo pakvietę pasisvečiuoti sausio 18 d., kaip sakė A. Maceinos advokatas, svečiui jie pasiūlė kartu suvalgyti plovą ir norėjo paprašyti, kad jis nutapytų paveikslą. Bylos duomenimis, menininkai senokai bičiuliavosi, tad toks kvietimas A. Karveliui nebuvo netikėtas. Tačiau maloniai prasidėjęs vakaras paryčiais virto nužudymu. 

N. Karvelis buvo nužudytas sausio 19-osios naktį, policijai apie žmogžudystę pranešta 4.37 val. Bylos duomenimis, buvo vartojamas alkoholis – areštinėje atsidūrusiam kino režisieriui A. Maceinai nustatytas 2,6 prom. girtumas. 

Teismui svarstant pirmąjį prokuratūros kreipimąsi dėl A. Maceinos suėmimo, advokatas A. Gurauskas neslėpė, kad peilio griebtis paskatino pavydas. N. Karvelis A. Maceinos draugei rodė dėmesį, kartu nuėjo kažko pažiūrėti kompiuteryje, o tai režisieriui pasirodė nepriimtina. Griebęs peilį A. Maceina dūrė N. Karveliui į koją.

Anot advokato, medikus iškvietė pats A. Maceina, tačiau greitosios nesulaukė apie 20 minučių, o gal net ilgiau. Dailininkas mirė nukraujavęs. Jam buvo pažeista gyvybiškai svarbi arterija.

Kas sužalojo A. Maceiną, ne visai aišku. Anksčiau advokatas sakė, kad režisierius buvo pastumtas ir trenkėsi galva į spintelę.

N. Karvelio nužudymo byloje tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 129 str., kuriame numatyta, kad tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.