Ketvirtadienį ties Šalčininkų rajono Girdžiūnų kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio pasienio užkardos pareigūnai palaukėje aptiko 3 į polietileną suvyniotus ryšulius. Netoli šios vietovės yra nužymėta valstybės sienos apsaugos zona. Ryšuliuose buvo 1500 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Capital QS“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

G. Žagunio pasieniečiai liko pasaloje. Netrukus jie pastebėjo, kaip į šią vietą žvalgydamasis ateina vyras. Jis nieko neįtarė apie netoliese esančius pasieniečius, todėl čiupo ryšulius ir ketino traukti į šalies gilumą. Iš tolėliau surengtos pasalos pasirodę VSAT pareigūnai kontrabandos gabentoją sulaikė.

Paaiškėjo, kad jis yra 48 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Dėl kontrabandos gabenimo jam gresia tūkstantinė bauda, vyksta įvykio tyrimas. Šalčininkų rajono gyventojas po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į G. Žagunio užkardą.

Šiame VSAT padalinyje saugomos sulaikytos kontrabandinės cigaretės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)