33 metų E. Junokas ir 23 metų R. Repšas pripažįsta jiems pareikštus kaltinimus. „Visiškai“, – bylą nagrinėjančios teisėjos Aivos Survilienės paklaustas sakė E. Junokas. Jam antrino ir R. Repšas. Tiesa, parodymus kaltinamieji sutiko duoti tik po nukentėjusiosios ir liudytojų apklausų.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras pagarsino, kad E. Junokas ir R. Repšas vasario 18-ąją, apie 20.50 val., įsiveržė į butą L. Giros gatvėje, pagrasino čia buvusiai jaunai moteriai ginklais ir pagrobė 2 500 litų, nešiojamą kompiuterį.

Plėšikai buvo sulaikyti kovo 29-ąją, kai Rinktinės g. neva atsitiktiniam patikrinimui sustabdė E. Junoko vairuojamą automobilį „Saab“. Šiuo automobiliu važiavo ir R. Repšas.

Automobilyje pareigūnai rado „plėšiko rinkinį“ – du revolverius, penkis šovinius radijo stotį, kaukę, žiūronus, guminę lazdą.

Nukentėjusioji: E. Junokas elgėsi labai agresyviai ir man grasino ginklu

Baudžiamojoje byloje nukentėjusiąja pripažinta Laima Ambrasaitė teisme pasakojo, kad tądien buvo atvykusi į Vilnių ir apsistojusi pažįstamo bute.

„Tada grįžau iš prekybos centro, laukiau pažįstamo, kai netikėtai kažkas paskambino į duris, – sakė mergina. – Tada įėjo R. Repšas, sakė, labas, ir iš karto išsitraukė ginklą. Jį nukreipė į mane. Nesupratau, kas vyksta, bet buvo aišku, kad tai – apiplėšimas. Jis manęs paklausė, kur pinigai. Juos atidaviau pati – pinigai buvo piniginėje ant stalo. Netrukus vėl suskambo durų skambutis – R. Repšas liepė eiti jas atidaryti. Tada įėjo vaikinas su kauke, dabar žinau, jog tai – E. Junokas. Jis reikalavo pasakyti, kur yra seifas ir pinigai, bet daugiau jų neradę pasiėmė du telefonus ir kompiuterį“.

Nukentėjusioji aiškino, kad E. Junokas elgėsi labai agresyviai – grasino, keikėsi ir net buvo į ją nukreipęs ginklą.

L. Ambrasaitė sakė, kad dėl apiplėšimo patyrė dvasinių išgyvenimų. „Nenoriu tai įvardyti, nes jiems (kaltinamiesiems – aut.past.) būtų tik sunkinančios aplinkybės“, – teisme kalbėjo mergina, iš kaltinamųjų prašanti priteisti beveik 4 tūkst. Lt turtinės ir 50 tūkst. Lt – neturtinės žalos atlyginimą.

Nukentėjusioji teisme prisipažino, kad viename interneto puslapyje publikavo savo erotinio pobūdžio nuotraukas ir telefoną. „Tai buvo erotinio stiliaus reklama – ieškojau vyrų“, – L. Ambrasaitė teigė, kad skelbimuose nurodydavo netikrą savo vardą ir prisistatydavo Greta. „Tai mano antras vardas – man jis gražus“, – sakė mergina, patikinusi, kad užsiima legalia veikla, nes yra įsigijusi patentą.

Teisme taip pat buvo apklausti policijos pareigūnai, sustabdę E. Junoko vairuojamą automobilį.

Teismo posėdį stebėjo ir kaltinamojo tėvas V. Junokas.

Kaltinamuosius teismas žada apklausti rugpjūčio pabaigoje. E. Junoko ir R. Repšio parodymai skiriasi nuo nukentėjusiosios merginos - R. Repšys nurodė, jog merginą esą pažinojo.