Tačiau po jo A. Vaičiulis nebuvo linkęs bendrauti. Anot jo, teismo procesas dar nebaigtas, todėl nėra prasmės kalbėti.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Romas Jasevičius patvirtino, jog veikiausiai skųs nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

„Ikiteisminio tyrimo metu nustatytos aplinkybės nepasikeitė. Matyt, prokuratūra ir teismas skirtingai vertina įrodymus. Todėl nelabai norėčiau sutikti su teismo motyvais. Atidžiai perskaitysiu nuosprendį ir tada galutinai nuspręsiu, ar rašyti apeliacinį skundą“, – teigė R. Jasevičius.

Jis teismo prašė A. Vaičiulį pripažinti kaltu ir skirti jam kiek didesnę nei 7500 eurų baudą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad A. Vaičiulis 2013 m. rugsėjo 19 d., atvykęs į namus pas asmenį, kuris prieš pusantrų metų, važiuodamas motoroleriu, pažeidė Kelių eismo taisykles, šiam pažadėjo, jog, atsisakęs konfiskuotos transporto priemonės, išvengs mokesčio už jos saugojimą policijos komisariato kieme.

Su pažeidėju pasirašęs suklastotą vadinamąją pirkimo-pardavimo sutartį, policijos komisariato viršininkas 700 litų vertės motorolerį parsigabeno į savo namus, o tai yra ne tik piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, siekiant turtinės naudos, bet ir svetimo turto įgijimas apgaulės būdu.

Nustatyta, kad panašią dokumentų klastojimo operaciją policijos viršininkas buvo atlikęs ir 2012 m. rugpjūtį, kai įkalbėjo moterį, kuri automobilį vairavo neblaivi, vietoj tariamo mokesčio už automobilio laikymą atsisakyti tos transporto priemonės.

Policijos komisariato viršininkas suklastojo oficialų policijos dokumentą – saugomų transporto priemonių žurnalą, jame melagingai įrašydamas, kad automobilis grąžintas.

Tiesa, pastarojo A. Vaičiulis į savo kiemą neparsigabeno, tik neteisėtai laikė Rietavo policijos komisariato teritorijoje.

Kai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, A. Vaičiulio žmona, kuri dirbo tame pačiame komisariate, nuvyko pas buvusią automobilio savininkę ir pranešė, kad ši automobilį privalo pasiimti. Moteris mašiną pasiėmė ir atidavė į metalo laužą.

Motoroleris, kurį A. Vaičiulis, kaip įtarta, įgijo apgaulės būdu, buvo rastas jo kaimyno sodyboje.

„Teisme liudijo vyrai, kurie pasakojo, kad į jų namus atvyko A. Vaičiulis. Jis esą paaiškino, kad tiek motoroleris, tiek automobilis policijos komisariato teritorijoje buvo ilgai saugomi, todėl susikaupė tokios sumos, kad žmonės neįstengs jų sumokėti. Tada A. Vaičiulis ir pasiūlė pasirašyti dokumentus, kad jis tas transpporto priemones nusiperka, o žmonėms esą nereikės mokėti už jų saugojimą. Žmonės, aišku, apsidžiaugė, kad atsikrato naštos, ir pasirašė“, – pasakojo prokuroras.

Jis pabrėžė, jog yra įsitikinęs, jog policijos komisariate yra žemesnės grandies pareigūnų, kurie turėtų rūpintis, kaip teisėtai surinkti mokesčius už konfiskuotų transporto priemonių saugojimą. „Nemanau, kad policijos komisariato viršininkas turėtų važinėti pas žmones dėl tokių kklausimų“, – tvirtino R. Jasevičius.

A. Vaičiulis teisme savo kaltę neigė. Jis tikino, jog tai, kad jo įsigytos transporto priemonės yra konfiskuotos, sužinojo tik tada, kai ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas jo atžvilgiu.

Buvęs policijos komisariato viršininkas tvirtino, kad ir kaip pareigūnas, ir kaip žmogus jis turi teisę pirkti turtą, ja ir pasinaudojo.

A. Vaičiulis Rietavo policjos komisariatui vadovavo nuo 2001 metų. Vidaus reikalų sistemoje jis nebedirba.