Išpuolis užfiksuotas penktadienį apie 22.28 val., centrinėje Kauno senamiesčio Vilniaus gatvėje.

Įvykio liudininkai DELFI pasakojo, kad gatve ėjo trys, 20-35 metų moterys, kartu buvo ir vienos iš moterų dvylikos metų dukra. Netikėtai prie 20-metės prisikabino iš pažiūros neblaivus vaikinas. Kaip paaiškėjo, tai buvo R. Morkevičius. Tai DELFI patvirtino Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

„Iš vieno baro išėjęs parūkyti, išgėręs vaikinas griebė merginai už užpakalio, jai atsisukus į jį, jis profesionaliai ir techniškai spyrė jai koja į veidą, ji atbula krito ant senamiesčio grindinio, prarado sąmonę. Merginai sudaužytas veidas, nosis, lūpa, pažeistas dantis, sutrenktas sprandas, smegenų sutrenkimas, prireikė psichologo pagalbos“, - pasakojo įvykio liudininkai.

Po incidento mergina buvo išvežta į ligoninę, o nukentėjusios draugės puolė skambinti policijai.

Tuo metu R. Morkevičius bandė sprukti. Bėglį vijosi tiek moterys, tiek vienas įvykį matęs vaikinas. Policijos pareigūnai netrukus sulaikė R. Morkevičių. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

„Toks įvykis daro gėdą šiuo metu sportuojantiems vaikinams bei visiems vyrams. Ar jau priėjome tokį lygį, kad galime spardyti veidus pro šalį einančioms moterims?“, - stebėjosi liudininkai.

Šį kartą policija sureagavo operatyviai – M. Valančiaus gatvėje R. Morkevičius buvo sulaikytas.

„Sulaikomas R. Morkevičius priešinosi policijos pareigūnams, tačiau buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę“, - DELFI teigė Kauno policijos atstovas K. Kasciukevičius. DELFI žiniomis, tramdant įsisiautėjusį kovotoją pareigūnams teko panaudoti elektros šoko prietaisą.

Kol kas įtarimai R. Morkevičiui pareikšti dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Netrukus bušido žvaigždė turėtų sulaukti kaltinimų dėl merginos sumušimo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

R. Morkevičius – vienas pajėgiausių ir labiausiai pasaulyje pripažintų praėjusio dešimtmečio Lietuvos mišrių kovos menų atstovų. Triuškinančiais nokautais išgarsėjęs kovotojas karjerą pradėjo kikbokso ir tailandietiško bokso ringe, vėliau sėkmingai grūmėsi ZST ir Hero's organizacijų turnyruose Japonijoje, mėgino jėgas ir K-1 dvikovose. 2005 metais kaunietis laimėjo ZST „Grand Prix“ turnyrą Tokijuje.

R. Morkevičius ne kartą buvo laikinai sustabdęs savo karjerą, tačiau vis grįždavo į ringą. Paskutinį kartą į ringą jis grįžo prieš pusantrų metų.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją.