Ir tai iš dalies jam pavyko pasiekti.

Tenkino iš dalies

Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo neseniai dėl viešosios tvarkos pažeidimo nuteisto kovotojo R. Morkevičiaus pareiškimą, kuriuo jis prašo jokia forma neviešinti vaizdo įrašų, susijusių su pastaruoju jo įvykdytu nusikaltimu.

Teismas kauniečio prašymą tenkino iš dalies uždrausdamas ne proceso šalims viešinti baudžiamojoje byloje esantį vaizdo įrašą bei jo aprašymą.

Teismo nuomone, nors visuomenė turi pagrįstą ir teisėtą interesą žinoti informaciją apie asmenis, kurie yra kaltinami ar apkaltinti padarę nusikaltimus, tačiau visuomenės interesas būna ypač didelis, kai tai padaro žinomas asmuo, šiuo atveju – sportininkas, tuomet labiausiai pažeidžiami vaikų ir jaunuolių interesai, teisėti lūkesčiai.

Teismo nuomone, R. Morkevičiaus prašymas neviešinti vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas daromas nusikaltimas, yra visiškai suprantamas ir pagrįstas, nes tai gali daryti blogą įtaką sportu besidomintiems asmenims, ypač vaikams. Nagrinėjant prašymą buvo atsižvelgta ir į R. Morkevičiaus asmeninius motyvus, išdėstytus pareiškime.

Gavo arešto

Kauno apylinkės teismas R. Morkevičiui už viešosios tvarkos pažeidimą skyrė 20 parų arešto. Bausmę R. Morkevičius galės atlikti laisvomis dienomis, tai yra savaitgaliais. Tuomet Lietuvos sporto universitete (LSU) besimokęs R. Morkevičius teigė, jog rašo bakalauro darbą.

„Atsėdėsiu ir tiek", - teigė R. Morkevičius.

Tačiau kovotojas nusprendė imtis ir gana netradicinio žingsnio – teismo R. Morkevičius prašė uždrausti platinti vaizdo įrašą, kuriame užfiskuotas nusikaltimas. Rotušės aukštė ir jos prieigos stebimos vaizdo kameromis, todėl incidentas buvo nufilmuotas.

DELFI primena, kad balandžio 11-osios vakarą R. Morkevičius siautė Rotušės aikštės prieigose.

Sportininkas rotušės aikštėje stabdė automobilius ir bandė ištraukti vairuotojus. To nepavykus padaryti kumščiu smogė į galvą pro šalį einančiam užsieniečiui.

„Kaltę pripažįstu ir gailiuosi“, - teigė R. Morkevičius.

Sportininkas pasakojo, jog tą pirmadienį „išgėrinėjo Rotušės aikštėje“. Vyras apsilankė bare ir gėrė alkoholinius gėrimus.

„Tada atsibudau namuose ir perskaičiau internete, kad esu ieškomas ir pats prisistačiau į policiją. Aš labai retai išgeriu“, - teigė R. Morkevičius.

Kaunietis teigė, kad neatsimena išpuolio.

„Čia kaip iš filmo“, - sakė R. Morkevičius. Kaunietis pasakojo, kad tuomet išgėrė 4-6 stikliukus stipraus gėrimo.

„Tada atsibudau namuose ir draugė pasakė, kad perskaityčiau internetą. Tada paskambinau 112 ir pasakiau, kad esu paieškomas. Mane nukreipė į Centro policijos komisariatą. Atvyko pareigūnai ir mane pasiėmė“, - sakė R. Morkevičius.

Sportininkas neslėpė, kad išgėręs sunkiai tvardosi.

„Visus konfliktus padariau girtas. Aš prisiekiu, kad jei kas mane pamatys girtą - duosiu premiją. Paskutinį kartą alkoholį vartojau prieš pusmetį. Pastebėjau, kad negaliu gerti“, - kalbėjo R. Morkevičius.

Nukentėjęs užsienietis pareiškė civilinį ieškinį – 2,5 tūkst. eurų. R. Morkevičius pilnai su juo sutinko ir pinigus sumokėjo iškart po posėdžio.

„Labai atsiprašau, kad jus užpuoliau be jokios priežasties. To daugiau niekada nebus“, - sakė R. Morkevičius priėjęs prie nukentėjusio vyro.

Gynė draugę

R. Morkevičius užpuolė kur kas už save aukštesnį ir stambesnį vyrą. Airis pasakojo, kad apie 22 val. rotušės aikštėje su drauge ėjo po vakarienės ir pamatė ateinantį R. Morkevičių.

„Supratau, kad kyla grėsmė, todėl atsistojau tarp draugės ir jo. Mačiau, kad jis ateina ir sulaukiau smūgio. Praradau sąmonę“, - pasakojo Campbellas Stewartas.

Tuomet užsienietis buvo išvežtas į ligoninę. Jam diagnozuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Krisdamas vyras į grindinį susižeidė pakaušį. Taip pat jam konstatuotas skruosto sumušimas. Tai buvo trečias airio vizitas Kaune. Tačiau jis nepuolė peikti Kauno. „Tiesiog būsiu atsargesnis“, - sakė užsienietis.

Tai buvo jau trečiasis atvejis, kai neblaivus sportininkas užpuola žmones. Paskutinį kartą, 2013 metų gruodį, už merginos užpuolimą Kauno senamiestyje R. Morkevičius buvo nuteistas laisvės apribojimu ir bauda. Ši bausmė jau atlikta.