„Pirmiausias atsiprašymas galėjo būti iš karto po spyrio merginai į veidą, bet jis nusprendė sprukti. Jis net nebandė susisiekti su nukentėjusiąja ir jos asmeniškai atsiprašyti“, - teigia merginos giminaitė.

Išpuolis įvyko Kauno centre kovo 22 d. apie 22.30 val. Tuomet keli vaikinai išėjo iš baro, su jais ir R. Morkevičius. Vyras neslėpė, kad buvo išgėręs.

Liudytojų teigimu, jis griebė nepažįstamą merginą už užpakalio, o kai ji atsisuko - spyrė į galvą ir vienu smūgiu nokautavo.(Kai jo „žygdarbis“ tapo viešai žinomas, vyras ėmė aiškinti, neva jis norėjo pademonstruoti savo sugebėjimus ir perkelti koją merginai per galvą.)

Palikęs nukritusią merginą R. Morkevičius puolė bėgti. Jį nusivijo sužalotos merginos vaikinas ir dar vienas žmogus. Netrukus R. Morkevičių sučiupo policijos patruliai, sulaikomas pareigūnų jis priešinosi.

Nukentėjusiosios artimieji ir keli įvykį matę žmonės, kurie po įvykio bendravo su sumušta mergina, neslėpė buvę nemaloniai nustebinti, kai R. Morkevičius staiga ėmė viešai atsiprašinėti.

„Tai labiau primenu viešųjų ryšių akciją ar advokatų paruoštą taktinį manevrą, o ne nuoširdų atsiprašymą“, - sakė su DELFI susisiekusi merginos giminaitė. - Remigijus pasirinko melagingais parodymais paremtą viešą atsiprašymą, kuriuo bando gelbėti savo reputaciją ir sumažinti galimą bausmę“.

R. Morkevičius ne tik priekabiavo, bet ir įžeidinėjo merginą. „Jai atsisukus, jis ištarė „suka“ (kalė - rus.) ir spyrė tiesiai į veidą, o jai nukritus ir pasipylus kraujui, jis toliau stovėjo ir rūkė. Kas čia liudija apie „netyčia“? Kai jį ėmė vytis du vaikinai, vieną iš jų R. Morkevičius pargriovė. Tiesa yra viena, ir svarbiausia, kad ją žino pats Remigijus“, - sakė sumuštos merginos giminaitė.

Tai ne pirma atvejis, kaip teisėsaugos pareigūnams tenka tramdyti įsisiautėjusį sportininką. 2009 m. vasarį jis su keliais chuliganais Kaune niokojo automobilius. Atvykus pareigūnus ir sulaikant chuliganus, R. Morkevičius vieną pareigūnų sumušė. Tuomet sportininkas už viešosios tvarkos pažeidimą buvo nubaustas pinigine bauda.