„Teismas atsižvelgė į tai, kad vaikų motina įtariama labai sunkaus nusikaltimo padarymu, o išleista į laisvę dėl gresiančios griežtos bausmės ji gali pasislėpti arba daryti naujus nusikaltimus“, - DELFI sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys.

A.Jonaitienei suėmimo terminas baigėsi šį pirmadienį. Į teismo posėdį atvežta broliukų motina neprieštaravo, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas pratęstų kardomąjį kalinimą.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje sulaikyta A.Jonaitienė prisipažino pasmaugusi ir vėliau į Kražantės upelį įmetusi aštuonmetį Tomą ir dvylikametį Mantą. Motina vėliau esą parodė, kaip įmetė vaikus į upelį.

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos ekspertai atliko A.Jonaitienei psichiatrijos ekspertizę ir nustatė, kad moteris yra pakaltinama, gali suvokti savo veiksmus, dalyvauti atliekant ikiteisminį tyrimą ir stoti prieš teismą.

Už dviejų vaikų nužudymą Kelmės rajono gyventojai gresia įkalinimas iki 20 metų arba griežčiausia bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Tyrimą atliekantis prokuroras sakė, kad bylą dėl vaikų nužudymo prokuratūra greičiausiai perduos rugsėjį, kai bus surašytas ir patvirtintas kaltinamasis aktas.