Naujienų portalas kentonline.co.uk skelbia, kad Kento grafystės policija tikriausiai atšauks Europos arešto orderį, pagal kurį Europos Sąjungos teritorijoje britų prašymu turi būti sulaikyta 26 metų Aurelija Antanaitytė.

Jauną moterį Kento policija įtaria prisidėjus prie nelegalios prostitucijos organizavimo grafystės teritorijoje.

A. Antanaitytė anksčiau buvo sulaikyta su savo draugu Romu Drulia Lenkijoje. 35 metų vyras buvo pargabentas į Jungtinę Karalystę ir už tai nuteistas 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, pustrečių metų už grotų pasiųstas ir jo bendrininkas Tomas Žiemys.

Tuo tarpu moteris, kuri tuo metu laukėsi, buvo paleista, nors jai pareikšti įtarimai prekyba žmonėmis, prostitucijos organizavimu siekiant pasipelnyti, nelegalaus viešnamio įkūrimu ir konspiracija maskuojant neteisėtą veiklą.

Nėščia moteris buvo išleista į Lietuvą ir ten pagimdė vaiką, kurio tėvas – Romas Drulia. A. Antanaitytei buvo skirtas namų areštas.

Dabar, po 3 metų susirašinėjimo su Lietuvos valdžios įstaigomis ir bandymo atlikti įtariamosios ekstradicijos procedūrą, Kento policija pasidavė ir tikriausiai atšauks arešto orderį, skelbia grafystės spauda.

„Nerastas susitarimas su Lietuvos įstaigomis“, – rašo portalas.

Jis primena, kad Maidstone gyvenusi A. Antanainytė tautietes viliodavo darbo pasiūlymais Anglijos daržovių fabrikuose, tačiau atvykus į Jungtinę Karalystę versdavo dirbti Kento grafystės miestuose esančiuose nelegaliuose viešnamiuose.

Jų klientai už 15 minučių meilės mokėdavo 50, už valandą kūniškų malonumų – 120 svarų sterlingų.

Prostitucijos organizatoriai paimdavo pusę šių pinigų, iš lietuvaičių taip pat buvo reikalaujama susimokėti už stogą virš galvos.