Transporto departamento atskleista statistika rodo, kad Didžiojoje Britanijoje mirtimis pasibaigusių eismo įvykių, kuriuose mažiausiai vienas vairuotojas buvo apsvaigęs nuo alkoholio daugiau nei tai leidžia įstatymai, skaičius pakilo iki 250.

Tai net 9 proc. daugiau nei 2016-aisiais, kai dėl neblaivių vairuotojų sukeltų avarijų metu žuvo 230 žmonių ir didžiausias skaičius nuo 2009-ųjų, kuomet užfiksuota net 340 tragiškai pasibaigusių eismo įvykių.

Taip pat 10 proc. išaugo rimtomis traumomis pasibaigusių nelaimių keliuose skaičius – nuo 1250 iki 1380 atvejų.

Šie skaičiai taip išaugo dėl, kaip atskleidžia policijos duomenys, rečiau atliekamų policijos reidų keliuose, kuomet tikrinamas vairuotojų blaivumas. 2016-aisiais tokių tikrinimų buvo atlikta net 56 tūkst. daugiau.

Padidėjęs tragiškai pasibaigiančių avarijų skaičius paskatino vyriausybės atstovus susimąstyti apie mažesnį leistiną minimalų promilių kiekį vairuotojams, o kai kurie parlamentarai reikalauja įvesti nulio promilių toleranciją.

Kai kurie vyriausybės atstovai teigia, kad išaugęs mirtimis pasibaigusių avarijų skaičius yra tiesiogiai susijęs su policijos pajėgų mažinimu.

Pranešama, kad policijos pareigūnai 2017-aisiais Anglijoje ir Velse atliko 325 tūkst. vairuotojų blaivumo patikrinimų – tai net 15 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Tuo tarpu net 30 proc. sumažėjo keliuose patruliuojančių policininkų skaičius.