Nors H.Baranauskas buvo operuotas ir penkias dienas prijungtas prie gyvybę palaikančių aparatų, spalio 6 dieną dėl patirtų sužalojimų jis mirė.

Vakar D. Jacikas prisipažino dėl netyčinio H. Baranusko nužudymo, tačiau atmetė kaltininimus sąmoninga žmogžudyste.

Kembridžo Karūnos teismo prokurorė Angela Rafferty prisiekusiųjų teismui sakė, kad minimas konfliktas įsiplieskė praėjusių metų spalio 1 dienos vakarą, kai H. Baranauskas sudavęs galva D. Jaciko tėvui Arūnui.

D. Jacikas įžengė į aukos kambarį ir pradėjo mušti bei spardyti 65 metų vyrą. Vienu metu teisiamasis buvo atplėštas nuo savo aukos, bet išsilaisvino ir vėl puolė H. Baranauską.

„Ieškovai tvirtina, kad D. Jacikas buvo apimtas laukinio įsiūčio ir nerodė jokio pasigailėjimo, - teigė A. Rafferty. – H. Baranauskas mirė nuo sužalojimų, panašių į tuos, kurie patiriami per autoavarijas“.

Danguolė Kumžienė, gyvenusi su H. Baranausku, pasakojo, kad D. Jaciko tėvui buvo smogta po visą popietę trukusių išgertuvių.

„Mes su pažįstama Lina sode gėrėme brendį. Į sodą atėjęs Henrikas buvo girtas. Mes liepėme jam eiti į savo kambarį. Tačiau jis pasikvietė Arūną. Jie įėjo į vidų, tačiau netrukus Arūnas išėjo laikydamasis už burnos. Jis pasakė, kad jam buvo trenkta galva“, - teigė D. Kumžienė.

“Tada Lina pradėjo panikuoti ir paskambino kaltinamajam, pranešdama, kad sumuštas jo tėvas“.

“D. Jacikas atvyko po 20 minučių ir nuėjo į Henriko kambarį. Girdėjau, kaip kažkas kažką muša. Jis šaukė: „Niekam neleisiu mušti savo tėvo“.

Pasak liudininkės, į namą buvo atėję ir Deivydo tėvai, tačiau ir jiems nepavyko sustabdyti įsisiautėjusio sūnaus.

“Jis buvo labai įsiutęs ir veržėsi atgal. Aš mėginau užremti duris, bet jis nurodė pasitraukti, nes kitaip gausiu ir aš“, - pasakojo D. Kumžienė.

“Henrikas gulėjo ant lovos. Viena jo akis buvo pramerkta, o kita užmerkta. Manau, kad jis buvo be sąmonės. Be to, jis sunkiai kvėpavo. Tada Deivydas dar kartą trenkė jam į pilvą. Jis smogė labai stipriai, kaip su kūju“, - sakė ji.

H. Jacikas neigia, kad norėjo nužudyti vyrą. Teismas tęsiasi toliau.