Kartu su kitais pacientais tyrimo laukęs vyras įėjo į kabinetą, nuėmė lanksčiąją aparato dalį, pasikišo po pažastimi ir išėjo iš ligoninės. Medicininė kaukė ant vyro veido nieko labai nestebino, nes įprasta, kad tyrimo ateinantys tuberkulioze sergantys žmonės jas dėvi. Vagystė įvykdyta pasinaudojus patogiu momentu, kai kabinete nebuvo gydytojos.

Gastroskopo sudedamosios dalies vertė – apie 17 tūkst. eurų. Viena vagystę tiriančių policijos pareigūnų versija – užsakymo vykdymas, mat ši aparato dalis kartais sugenda, o pirkti naują yra gana brangu. Taigi lanksčioji aparato dalis gali būti pasiūlyta kuriai nors žmonių ar veterinarijos klinikai. Rekomenduotume jos atsisakyti, nes ji labai reikalinga Respublikinei Šiaulių ligoninei, kurioje tyrimo laukia didžiulės žmonių eilės, ir apie pasiūlymą informuoti policiją.

Gal kas atpažinsite ir vagyste įtariamą asmenį, kurio atvaizdą užfiksavo ligoninėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros. Jūsų skambučių vagystę tiriantys pareigūnai laukia telefonais (8 700) 62809 arba (8 700) 62802, arba elektroniniu paštu inesa.elijosiene@policija.lt.