Sulaikomas šis Šalčininkų rajono gyventojas pasipriešino, todėl VSAT pareigūnai panaudojo ašarines dujas, jėgą ir antrankius.

Sekmadienio naktį pasieniečiai Šalčininkų rajone prie įvažiavimo į vadinamąją Dieveniškių kilpą tikrino automobilius ir jais vykusių keleivių dokumentus. Ši vieta yra pasienio su Baltarusija ruože prie vienintelio į kilpą vedančio kelio Šalčininkai-Dieveniškės. 

Iš Dieveniškių pusės atvažiuojančio automobilio „BMW 530“ vairuotojas, išvydęs patikros vietą ir joje besidarbuojančius VSAT pareigūnus, staiga apsuko automobilį ir pradėjo važiuoti į kilpos gilumą.

Tokie veiksmai pasieniečiams sukėlė įtarimų, todėl jie tarnybiniu visureigiu nusivijo „BMW 530“.

Šio vairuotojas nepaisė pasieniečių nurodymo sustabdyti automobilį ir bandė pasprukti. Kiek pavažiavęs Dieveniškių kryptimi jis nuo pagrindinio kelio nusuko į laukus ir netrukus sustojo.

Išlipęs iš mašinos vyras bandė sprukti, o sulaikomas pasipriešino pasieniečiams. Šiems teko panaudoti ašarines dujas, kovinių imtynių veiksmus bei surakinti vairuotoją antrankiais.

Nuo 23-ejų metų Šalčininkų rajono gyventojo sklido stiprus alkoholio kvapas. Pasieniečiai jį nugabeno į G. Žagunio užkardą ir iškvietė policijos pareigūnui. Šie vairuotojui nustatė 2,56 promilės girtumą.

Dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir dėl VSAT pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymo pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojui pradėjo administracinių bylų teisenas. Savo ruožtu už vairavimą apsvaigus pažeidėją baus policijos pareigūnai, kuriems pasieniečiai perdavė ir vairuotoją, ir jo automobilį, pranešė VSAT.