Naktį iš penktadienio į šeštadienį, apie 1.40 val., Klaipėdos policija gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone, remontuojamame kelyje Pėžaičiai-Veiviržėnai, „maskatuojasi“ raudonos spalvos automobilis BMW. Jį sekęs vairuotojas apie tai telefonu informavo pareigūnus.

Galiausiai BMW pakibo virš griovio, ant supiltos smėlio krūvos. BMW vairuotojas bandė į atlapus kibti pareigūnams, atlėkusiems iš Gargždų. Tada jiems į pagalbą atskubėjo Klaipėdos kelių policijos ekipažas. Petrui E., gim. 1989 m., nustatytas sunkus girtumas - 2,60 prom. Jaunuolio vairavimo stažas tik trys mėnesiai.

Maždaug tuo pačiu metu, apie 2 val., Klaipėdoje dar vienam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumas - 2,20 prom.

Išaušus šeštadienio rytui, policijos reido metu Rimkuose automobilio „VW Bora“ vairuotojai nustatytas lengvas girtumas - 0,79 prom. 1961 metais gimusi moteriškė važiavo į darbą.

Rimkuose dviratininkui taip pat nustatytas lengvas girtumas - 0,83 prom.

Pajėgoms persikrausčius į Tilžės gatvę, pareigūnams teko vytis ir patikrinti staiga apsisukusį automobilį „Ford Mondeo“, kurio vairuotojas mitriai persėdo ant galinės sėdynės. Paaiškėjo, kad tai vokietis, neturintis vairuotojo pažymėjimo. O štai draugė, buvusi šalia, ir tą pažymėjimą turėjo, ir buvo blaivi. Vokiečiui surašytas protokolas už vairavimą neturint vairuotojo pažymėjimo.

Buvo sustabdytas automobilis „Audi“, kurį vairavo gerai žinomas tv laidos „Reidas“ herojus Mindaugas. Jis laidoje filmavosi jau 54 kartus. Tai žmogus, kuris netyčia atsiranda avarijų vietose, pats kartais į jas pakliūna.

Du alkotesteriai parodė, kad Mindaugo burnoje yra alkoholio, o į trečią Mindaugas pūstelėjo leistinas 0,20 prom. Pilietis sakė, kad ryte valgė cepelinus, po to prisiminė, kad gėrė surūgusias sultis. Jos jam geriausios.

Taip pat Tilžės gatvėje sustabdytas automobilis „Renault“, jo vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,70 prom.

Dar rytą policija buvo gavusi pranešimą, kad po miestą važinėja girtas automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas. Mašinos valstybiniai numeriai labai lengvai įsimenami GZN 001. Apie 13.30 val. šis automobilis buvo sustabdytas Sendvario žiede. Artūrui S., gim. 1995 m., nustatytas vidutinis girtumas - 2,14 prom. Vairuotojo pažymėjimą jaunuolis jau yra pragėręs, antrą kartą per metus pakliūna girtas. Automobilis „Mercedes Benz C220“ gali būti konfiskuotas.