L. Pikul ketvirtadienį iš DELFI sužinojo, kad jos sūnus dar kartą pateko į nemalonią istoriją – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė, išnagrinėjusi J. Barono administracinio teisės pažeidimo bylą, nutarė jį pripažinti kaltu dėl jam inkriminuotų pačių grubiausių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų ir už tai skyrė 20 parų arešto bausmę.

„Tai dabar jis turės 40 parų prasėdėti, nes anksčiau skirtų 20 parų dar neatsėdėjo“, – išgirdusi apie teismo nutarimą sakė L. Pikul. Pats J. Baronas į teismo posėdį neatvyko, nors žinojo – kaip aiškino jo motina, vaikinas šiuo metu yra išvykęs.

Teismas nustatė, kad J. Baronas rugpjūčio 1 d., apie 17.25 val., Vilniuje, Antakalnio g., vairavo neregistruotą ir valstybinių numerių neturintį motociklą KTM. Jis taip pat buvo neapdraustas, nebuvo praėjęs techninės apžiūros, o J. Baronas neturėjo teisės jį vairuoti.

Be to, patikrinę J. Baroną alkotesteriu pareigūnai nustatė, kad vaikinas yra neblaivus – „pripūtė“ 1,81 prom. alkoholio.

Tai jau penktas kartas, kai J. Baronas šiais metais įkliuvo prie vairo – daugybę kartų dėl KET pažeidimų jis buvo nubaustas ir praėjusiais metais. Be to, neseniai jam buvo surašytas pažeidimo protokolas, kad triukšmavo namuose.

Ketvirtadienį J. Barono bylą išnagrinėjusi teisėja taip pat nutarė iš pažeidėjo konfiskuoti motociklą – jis šiuo metu buvo saugomas automobilių stovėjimo aikštelėje. Prieš tai teismas yra konfiskavęs ir J. Barono motinos L. Pikul prabangų BMW – neturėdamas teisės vairuoti jis sėdo prie vairo neblaivus.

L. Pikul bandė susigrąžinti savo automobilį, tačiau nesėkmingai – teismas jos skundą atmetė. Moteris abejoja, ar jos sūnui bus verta ir dabar skųsti teismo nutarimą, nes esą niekas į tokius skundus nereaguoja. Tačiau, kaip prisipažino L. Pikul, ir pagrįstai, nes jos sūnus išties yra piktybinis KET pažeidėjas.

„Jau nežinau, ką ir daryti, nežinau, kaip jį sudrausminti – juk suaugęs žmogus, – po teismo posėdžio DELFI sakė L. Pikul. – Man, kaip mamai, visko kliūna, bet nesu jam abejinga, ir drausminu, sakau, bet ką galiu padaryti – nieko, jis eina savo keliu ir viskas. Manau, draugai daro blogą įtaką, nes jis laiką leidžia su draugais, todėl ir tokias nesąmones daro, gal prieš draugus čia toks vaidinimas, nežinau. Žinote, aš pati nesuvokiu, kodėl taip gaunasi. Kartais sakau – na gerai, vieną kartą įkliuvai, padarei, na gerai, būna, dar gali ir antrą kartą įkliūti, bet taip pastoviai daryti – nesuvokiu.“

Populiarios dainininkės motina neslėpė, kad kartais jai į galvą lenda labai blogos mintys.

„Būna, naktį suskamba telefonas, bijau, kad maža vėl kas atsitiko – labai nesmagu, juk jis yra mano vaikas, koks jis bebūtų, bet jis – mano vaikas, – sakė L. Pikul. – Vis viena norisi, kad būtų gerai, mokau, bet jis eina kaip ožys užsispyręs ir viską daro ant principo. Taip išeina. Ir ką jis tuo nori įrodyti, nežinau, nes taip darant žmogus nieko neįrodysi. Eidamas prieš viską, o jam viskas kitaip atrodo.
Susigadins sau gyvenimą, nors jau dabar susigadino – sakiau, išvažiuok, eik dirbti, mokytis, keisk aplinką, bet jis lyg žada, o paskui vis tiek savo daro.“

Moteris prisipažino, kad motociklą, kuriuo važiuodamas buvo sulaikytas, J. Baronas nusipirko Kauno ir ketino parduoti, bet taip ir nesuspėjo.

„Žinokite, kaip čia taip nutinka – tik jis pasiima mašiną, atsisėda prie vairo ir iš karto jį pagauna, – sakė L. Pikul. – Kartais galvoju, gal jau pas ekstrasensus man eiti, gal čia koks prakeiksmas yra? Ir štai motociklą pasiėmė, dokumentus važiavo į Kauną tvarkyti, ketino parduoti ir, žinokite, už kelių dienų pagavo. Kaip suprasti? Kiti metų metus važinėja, ir išgėrę – kiek pažįstu, ir draugių, pažįstamų, išgeria mergos, štai viena neseniai mašiną nupirko ir nė teisių neturi, bet važinėja, Jėzau, o čia atsisėda ir iš karto pagauna. Gal jį jau seka? Žinau, kad jeigu dabar vėl ką nusipirktų, tai už kelių dienų vėl būtų atimta. Kaip toks sutapimas?“