Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad biržietis verslininkas, teikiantis ritualines paslaugas, galimai papirkinėjo policijos pareigūnus, siekdamas gauti jo įmonei svarbios informacijos.

Gruodžio 18 dieną buvo sulaikyti du asmenys – minėtas verslininkas bei Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono policijos komisariato pareigūnė, kuri įtariama kyšio priėmimu. Abiejų įtariamųjų namuose atliktos kratos, praneša Policijos departamentas.

Po apklausų įtariamieji paleisti. Dėl verslininko suėmimo į teismą nebuvo kreiptasi, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė - pasižadėjimas neišvykti. Šiuo metu sprendžiamas įtariamos nusikalstama veika policijos pareigūnės nušalinimo nuo pareigų klausimas.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas DELFI patvirtino, jog įtariama, kad laidojimo paslaugas teikiantis verslininkas policininkams mokėdavo už informaciją apie ką tik mirusius žmones. Įtariama, kad buvo mokama ne tik minėtajai tyrėjai, bet ir kitiems pareigūnams.

E. Jablonskas sako kol kas negalintis atskleisti, kiek buvo mokama už kiekvieną pranešimą apie mirusįjį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, o jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.