Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą didelį visuomenės atgarsį sukėlusioje byloje. Į teisiamųjų suolą netrukus sės 21 metų Pasvalio rajono gyventojas R. N., kaltinamas vagystėmis, išžaginimu ir itin žiauriu nužudymu, praneša prokuratūra.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ėmėsi intensyvių veiksmų, ieškodami įtariamojo. Buvo gauta duomenų, kad jaunuolis gali būti išvykęs į Panevėžį, todėl visiems budintiems policijos ekipažams buvo išplatintos jo nuotraukos, informacija apie paiešką. Po kelių valandų Panevėžyje patruliavę policijos pareigūnai R. N. sulaikė einantį gatve.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, R. N. kaltinamas itin žiauriu bejėgiškos būklės moters nužudymu slepiant kitą nusikaltimą – jos išžaginimą.

Manoma, kad nužudęs moterį kaltinamasis pernakvojo jos namuose, pavogė ten rastus vertingus daiktus ir pardavinėjo juos lombarduose.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad R. N. užpulti pažįstamą moterį planavo iš anksto. Vėliau ekspertai nustatė, kad moteris buvo žiauriai subadyta peiliu, jos kūne rasta daugiau nei 20 durtinių žaizdų.

Pasak prokuroro D. Skrebiškio, nors reikėjo atlikti daug ekspertizių, gauti reikalingas specialistų išvadas, ikiteisminis tyrimas buvo baigtas per 6 mėnesius.

Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą. Baudžiamasis kodeksas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą iki 20 metų arba iki gyvos galvos.