Apie 19 val. policijos nuovados pareigūnai, vykdydami teismo nuosprendį, tarnybiniu automobiliu vyko į Paberžės sen., Visalaukės kaimą pas laisvės atėmimo bausmę vengiantį atlikti ir besislapstantį Z. G. Bevažiuojant pareigūnai pastebėjo kelkraštyje stovintį automobilį „Audi A6 Avant“, o prie jo gulintį nuimtą ratą. Vairuotojo niekur nesimatė. Tuo metu pareigūnai pagalvojo, kad vairuotojas galbūt išėjo ieškoti pagalbos, todėl nuvažiavo vykdyti teismo nuosprendžio.

Kadangi gyvenamojoje vietoje nuteistojo Z. G. pareigūnai nerado, nuojauta jiems pakuždėjo grįžti prie neapšviestame kelkraštyje be priežiūros palikto „Audi“. Privažiavę pastebėjo, kad nuimtas ratas jau guli bagažinėje ir veikia automobilio signalizacija.

Pareigūnai atidžiau apžiūrėjo „Audi A6 Avant“ ir pamatė, kad išlaužta vairuotojo durelių spynelė, o prie automobilio guli žirklės, apdailos detalės ir raktas rato varžtams atsukti. Pareigūnai įtarė, kad transporto priemonę bandyta pavogti arba ji yra vogta, o nusikalstamą veiką padarę asmenys yra netoliese. Pareigūnų nuojauta neapgavo – kelkraščio nuokalnėje, pusnyje, jie pastebėjo gulintį vyrą, kuris, priėjus pareigūnams, apsimetė, kad yra girtas ir miega, praneša Vilniaus apskrities policija.

„Prikeltas iš miegų“ vyras prisistatė Audriumi ir paaiškino, kad beeidamas namo, prarado pusiausvyrą, nugriuvo ir, negalėdamas atsikelti, „užmigo“. Prie automobilio pareigūnai atpažino nuo teismo paskirtos bausmės atlikimo besislapstantį ir jų ieškomą Z. G. 35 metų vyras policijos pareigūnams bandė teisintis, kad automobilis yra jo draugo, kuris nuėjo į kaimą ieškoti pagalbos, o pats, žinodamas, kad yra ieškomas, pasislėpė.

Pareigūnai išsiaiškino, kad „Audi A6 Avant“ nėra pavogta (savininkas pats paliko automobilį šalikelėje), tačiau Z. G. kėsinosi jį pavogti, bet nespėjo, nes sutrukdė policija. Įtariamasis Z. G. sulaikytas dviem paroms.

Vilniaus rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.