Balius nuo ryto

Ir kaimynai, ir teisėsauga apie šeimas, kuriose augo mažamečiai vaikai, atsiliepia ne pačiais geriausiais žodžiais.

„Apsilankius jų namuose atrodo, kad ten balius tęsiasi ištisai“, - sako Šiaulių apskrities policijos viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius.

Ne išimtis buvo ir pirmadienio diena – balius prasidėjo nuo ankstaus ryto.

Kol tėvai gėrė, mažieji išbėgo į lauką, tada sėdo ant dviračių. Vaikai pasuko Kruojos upės link. Per upę nutiestas apie 2,5 metrų pločio betoninis tiltas. Pakankamai platus, kad juo galėtų pravažiuoti du vaikai. Deja, čia įvyko nelaimė.

Pasislėpė

Dabar apie įvykį gali papasakoti tik likęs gyvas berniukas. Dvylikametis pasakoja, kad bevažiuojant tilto link nusprendė palenktyniauti - mažesnis draugas tiesiog nepataikė ant tiltelio ir įlėkė į upę.

Ties tilteliu srovė gana stipri – ji vaiką nunešė tolyn.

Vyresnysis berniukas pareigūnams pasakojo, kad jo draugas vieną kartą iškilo į paviršių ir suriko. Tai buvo paskutinis kartas, kai jį matė gyvą.

Po šio įvykio vyresnysis berniukas nuvažiavo dviračiu į maždaug už poros kilometrų esančius namus. Čia su girta mama pasislėpė palėpėje – apsikrovė įvairiais rakandais ir šiukšlėmis. Pareigūnai juos aptiko tik panaudoję termovizorių.

Vaikas pasakojo, kad slėptis nusprendė, nes labai išsigando. Girta motina nesugalvojo kam nors pranešti apie nutikusią nelaimę.

„Sunku suvokti jos žodžius. Buvo pakankamai neblaivi – mintis dėstė miglotai ir padrikai“, - kalbėjo V. Urbonavičius.

Šią šeimą stebėjo socialiniai darbuotojai, kurie už moterį mokėjo mokesčius ir pirko maisto produktus – moteriai nebuvo patikimi pinigai.

Įtartina versija

Tuo tarpu berniukų tėvai toliau šventė. Galiausiai jie pastebėjo, kad nėra vaikų.

Ieškoti berniukų puolė visas kaimas. Deja, jau buvo gerokai per vėlu.

Berniukas rastas paskendęs – jo rūbai užsikabino už šakų ir sulaikė kūnelį. Skenduolį ištraukė V. Urbonavičius.

„Atvyko medikai, tačiau jau buvo aišku, kad berniukui niekuo padėti neįmanoma“, - teigė V. Urbonavičius.

Berniukų tėvai, policijos teigimu, buvo tokie girti, kad su jais apskritai buvo neįmanoma susikalbėti. Tiesa, šiandien (antradienį) žuvusiojo močiutė Albina žegnojasi ir sako, kad vakar jokios šventės nebuvo.

Todėl policijai belieka remtis vyresniojo berniuko versija, o ji kelia įtarimų. Dvylikametis pasakoja, kad 6-metis nepataikė ant tiltelio. Tačiau policija žuvusio berniuko dviratį rado kitoje upės pusėje, tai yra pervažiavus tiltą, maždaug 30 metrų nuo jo.

„Ši versija kelia įtarimų, tačiau kol kas kitų versijų nenoriu komentuoti. Dar yra daug neatsakytų klausimų. Dviratukas rastas toliau, tiltas gana platus. Tiriame visas versijas“, - kalbėjo V. Urbonavičius.

Šiuo metu vyresnysis berniukas su mama patalpinti į laikinus globos namus.

Policijai žinoma ir žuvusiojo berniuko šeima – čia pareigūnai lankėsi dėl smurto artimoje aplinkoje.