Trečiadienį A. Roginskis iškviestas į Švenčionių rajono apylinkės teismą, kur turėjo pasiaiškinti, kur skubėjo pavojingai viršydamas greitį.

Pagal LKPB pavaduotojui iškeltą bylą nurodoma, kad nustatytą greitį jis viršijo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą. Už tai gresia bauda nuo vieno 1 tūkstančio litų iki 1,5 tūkstančio litų, taip pat atimamas vairuotojo pažymėjimas pusmečiui. Už tokį pažeidimą teismas gali skirti ir nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą. Vairuotojo pažymėjimas tokiu atveju taip pat atimamas šešiems mėnesiams.

Pažeidimas užfiksuotas birželio 25 d., 21.58 val. Švenčionių rajone, Zadvarninkų kaime.

DELFI A. Roginskis sakė, kad jis teismui paaiškinimą dėl padaryto pažeidimo pateikė ir raštu, ir žodžiu.

"Neketinu dangtytis tarnyba, - sakė A. Roginskis. - Už padarytas klaidas reikia mokėti".

Trečiadienį teisme LKPB pavaduotojas gailėjosi padaręs teisės pažeidimą. Jis paaiškino, kad išvažiuodamas iš Švenčionių miesto matė kelio ženklą, žymintį miesto pabaigą, tačiau nepastebėjo ženklo, kad iš karto prasideda Zadvarninkų kaimas.

A. Roginskio pažeidimą užfiksavo policijos pareigūnai. Jie pažeidėją sustabdė maždaug už 200 m nuo minėtų kelio ženklų. Nors nuvažiavo netoli, A. Roginskis jau buvo kaip reikiant spūstelėjęs greičio pedalą.

Pareigūnai LKPB pavaduotojui parodė techniniu įrenginiu užfiksuotą jo vairuojamo automobilio greitį. A. Roginskis iš karto sutiko padaręs pažeidimą.

Teismui vyras paaiškino, kad po darbo skubėjo paimti šeimą ir sugrįžti į Vilnių, tačiau pridūrė, kad tai nepateisina pavojingo greičio viršijimo.

A. Roginskis teismo prašė, jei yra galimybė, neatimti teisės vairuoti transporto priemones, nes administracine tvarka nebuvo nubaustas, pagal tarnybos pobūdį jam dažnai tenka vairuoti tarnybinius ar asmeninį automobilius vykstant į įvairias šalies ar užsienio valstybių vietas, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones negalėtų tinkamai vykdyti savo tarnybines pareigas. Taip pat A. Roginskis pasižadėjo būti atidesnis ateityje. Posėdžio metu jis nurodė, kad jei neteks vairuotojo pažymėjimo, yra pasiruošęs atlikti teismo paskirtą nuobaudą.

Teismas bylą išnagrinėjo per vieną posėdį. A. Roginskio prašymas neatimti vairuotojo teisių - tenkintas. Teismas paskelbė, kad LKPB pavaduotojas nubaustas vieno tūkstančio litų dydžio bauda.

Nutarimas per 20 d. nuo paskelbimo dienos gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.