Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Darius Jakutis DELFI patvirtino, kad Belgijoje sulaikytas įtariamasis, galimai nužudęs sekmadienio pavakarę rastą tolimųjų reisų vairuotoją Kirgizijos pilietį Nikolajų Chlebajevą.

Kol kas įtariamojo tapatybė ir tautybė nėra skelbiama. Žinoma tik tiek, kad tai ne Lietuvos pilietis.

Liudininkų teigimu, nužudytas vairuotojas vakarojo su kolegomis, vėliau tarp jų galimai įsiplieskė konfliktas. Tokia įvykių versija prokuroras suabejojo.

„Negalima atmesti tokios galimybės, tačiau tokia įvykių versija mažiausiai tikėtina“, – teigė D. Jakutis.

Pirmadienį miestelyje dirbo gausios pareigūnų pajėgos.

„Vakar buvo papildomai dirbama su ekspertų komanda, apžiūrinėjamas vilkikas, surenkama visi įkalčiai bei sprendžiamas klausimas, dėl transporto priemonės perdavimo savininkams. Dabar vilkikas jau yra perduotas“, – sakė prokuroras.

Tolimųjų reisų vairuotojas 64 metų N. Chlebajevas dingo lapkričio 28 dieną, važiuodamas keliu Kaunas-Klaipėda.

DELFI apie dingusįjį, jo artimųjų prašymu, pranešė sekmadienį. Netrukus policija gavo žinią, kad ieškomas vilkikas stovi aikštelėje Josvainiuose, Kėdainių r.

Gruodžio 3 d. apie 17.03 val. į nurodytą aikštelę atvykę pareigūnai rado ieškomą vilkiką „Mercedes Benz Actros“. Jo kabina buvo užrakinta. Policininkai išdaužė mašinos langą ir kabinoje rado Kirgizijos piliečio N. Chlebajevo (gim. 1953 m.) lavoną su durtine žaizda krūtinėje.

Nuo gruodžio 1 d. jis buvo ieškomas Kauno apskr. policijos kaip dingęs be žinios. Radus kūną, tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą.