Kaip BNS sakė Utenos rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vytautas Vaiškūnas, per kratą Giliškių kaimo gyventojos name ir ūkiniame pastate pareigūnai rado pustrečio tūkstančio litrų į įvairias talpyklas supilstyto alkoholio ir 180 pusės litro talpos butelių su jau išpilstyta degtine, brendžiu, trauktine ir likeriu.

Pareigūno teigimu, ant butelių buvo užklijuotos etiketės su rusiškų gėrimų pavadinimais "Uboinaja sila", "Čiornaja magija", "Petrovič vodka" ir kitais.

Taip pat aptikta butelių kamščių, etikečių, įvairių stiklinių ir plastikinių talpyklų bei įranga stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti.

Rasti falsifikuoti gėrimai perduoti ištirti ekspertams. Neatmetama tikimybė, kad alkoholis buvo gaminamas iš prastos kokybės žaliavos.

Be to, pareigūnai sodyboje rado apie 400 blokų įvairių cigarečių be banderolių. Įtariama, kad rūkalai į Lietuvą atgabenti kontrabanda. Taip pat konfiskuoti per kratą rasti 2 tūkst. 793 litai ir 3 mobiliojo ryšio telefonai.

Pasak policijos, sodybos šeimininkė anksčiau į teisėsaugos akiratį nebuvo patekusi, 27-erių jos sūnus yra įtariamasis kontrabandos byloje.

Utenos rajono policija dėl neteisėto didelio kiekio stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo turint tikslą juos realizuoti pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už minėtą nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.