Paieškos ir šįkart buvo tuščios.

Paslaptingas skambutis

Ketvirtadienio popietę į „Santarvės“ redakciją paskambino vyriškis, kuris prisistatė esąs jėgeris. Pašnekovas tvirtino žinąs, kur yra užkastas jau beveik mėnesį ieškomo devyniolikamečio jaunuolio kūnas. Vyriškis, pasinaudodamas internetiniu žemėlapiu, tiksliai nusakė vietą, kur gali būti galimai nužudyto jaunuolio kūnas. 

„Dingusio Simono Klemenio kūnas yra užkastas apleistoje sodyboje netoli Platelių, Virkšių kaime. Stebėdamas internetu per palydovą šios sodybos vaizdą matau, kad stogas yra žalias ir kieme yra dar keli pastatai. Sodyba yra tarp miškų, todėl važiuojant į šitą vietą reikėtų būti atsargiems“, – pasakojo jėgeris. Jis smulkiai nupasakojo, kur ši sodyba yra.

Paklausus, iš kur jis gavo tokios informacijos, pašnekovas patikino, kad tikrai neturi antgamtinių galių, yra eilinis žmogus.

„Mano informatoriai garantavo šimtu procentų, kad dingusio vaikino kūnas yra būtent šioje sodyboje. O kaip yra iš tikrųjų, paaiškės po patikrinimo“, – kalbėjo į redakciją paskambinęs vyriškis.
Jis pasakė gyvenantis toli nuo minimos vietos, tačiau prasitarė, kad yra kilęs iš Žemaitijos.

Informaciją patikrino

„Santarvė“ gautą informaciją perdavė Mažeikių rajono policijos pareigūnams, kurie penktadienio rytą išvyko į paiešką nurodytoje vietoje.

„Mes tikriname bet kokią gautą informaciją, nes negali iš anksto žinoti, kuri yra tikra, o kuri – ne. Taip buvo pasielgta ir šį kartą, kai buvo nurodyta konkreti sodyba netoli Platelių“, – sakė Mažeikių rajono policijos komisariato kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Mindaugas Jaremčiukas.

Kartu į paiešką vyko ir „Santarvės“ atstovė.

Atvykus į nurodytą vietą paaiškėjo, kad dabartiniu metu sodyboje vyksta remontas. Yra tvarkoma aplinka, keičiami langai, vyksta kiti darbai.

Ieškojo su šunimi

Mažeikiškiams kriminalistams talkino ir Plungės rajono policijos komisariato prevencinio poskyrio tyrėjas kinologas Raimondas Aponkus su tarnybiniu šunimi Jorge.

Pareigūnai apėjo visą sodybą iš išorės. Apžiūrėjo šulinius ir medinius ūkinius pastatus, tačiau į pagrindinį pastatą jie negalėjo patekti, nes jis buvo užrakintas.

Kinologas su šunimi apėjo dar didesnę teritoriją, tačiau nieko įtartino neaptiko. Kiek įmanoma buvo apžiūrėta pamiškė, krūmai ir kirtimai, tačiau nebuvo matyti jokių kasimo, vilkimo pėdsakų ar ištryptų vietų.

R. Aponkaus teigimu, jei kur nors netoliese butų užkastas miręs žmogus, jo tarnybinis šuo būtų jį iš karto aptikęs.

„Jorgei jau yra tekę rasti mirusio žmogaus kūną, nors jis labiau specializuojasi narkotikų paieškoje. Apėjus visą teritoriją šuo nieko įtartino neaptiko“, – sakė R. Aponkus.

Tęsė paieškas

Po mažeikiškių pareigūnų atliktos paieškos į sodybą atvyko ir sodybos šeimininkas su Plungės pareigūnais, kurie iš naujo apžiūrėjo teritoriją ir pagrindinį namą. Į šias paieškas įsijungė dar vienas kinologas su tarnybiniu šunimi.

Iki ketvirtadienio ketvirtos valandos vakaro paieška nedavė jokių rezultatų.

„Santarvės“ žiniomis, dingusio S. Klemenio vis dar ieško ir ugniagesiai gelbėtojai, žvalgydami vandens telkinius.