Šešių šiuo nusikaltimu įtariamų asmenų iš Lietuvos vardai ir pavardės jau žinomos. Visi jie kauniečiai: 22 metų Marius Kurgonas, 27 metų Aurelijus Volkas, 21 metų Edvinas Bagdonavičius, 22 metų Danas Vizgirda, 23 metų Nerijus Utkus bei 21 metų Gintaras Vaitiekus.

Dalis jų už vagystes bei kitus nusikaltimus praeityje teisti ne vieną kartą. Septintas jų bendrininkas turėjo suklastotus dokumentus ne kartą teisto 43 metų kauniečio Saugino Danilevičiaus vardu. Jis su slovėnų pareigūnais atsisakė bendrauti.

Norėdami nustatyti šio vyriškio asmenybę, slovėnai atsiuntė vyriškio nuotrauką bei pirštų atspaudus kolegoms į Lietuvą ir paprašė pagalbos. Bet lietuviams taip pat nepavyko nustatyti šio plėšiko asmenybės.

Neatmetama, jog šis lietuvis yra padaręs daugiau nusikaltimų ir kitose šalyse. Radovlicos miestelyje esantis bankas "Gorenjska Banka" buvo apiplėštas kovo 13-osios rytą. Į jį įsiveržę ginkluoti lietuviai plėšikai pagrobė 4,8 milijono tolarų (apie 75 tūkstančius litų).

Per apiplėšimą nukentėjo tiktai vienas banko tarnautojas, kuriam buvo smogta į veidą. Iš nusikaltimo vietos nusikaltėliai pabėgo automobiliu "Audi 80". Netrukus jį suradus paaiškėjo, kad mašina buvo pavogta. Iš liudytojų pasakojimų sužinoję, į kurią pusę nuvažiavo plėšikai, slovėnų pareigūnai pradėjo juos persekioti.

Šioje operacijoje dalyvavo apie 30 policininkų, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis. Praėjus maždaug dviem valandoms nuo apiplėšimo, visi nusikaltėliai buvo sučiupti.