Teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir mėnesiui suimto J. Kurickio kalinimo laiką pratęsė maksimaliam įstatyme numatytam terminui. Pratęsdamas suėmimo terminą teismas pabrėžė, kad įtariamasis gali pasislėpti nuo pareigūnų ar teismo.

Be to, prokuratūra apeliacine tvarka yra apskundusi Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo J. Kurickiui kitoje byloje dėl svetimo turto iššvaistymo buvo skirta lygtinio laisvės atėmimo bausmė.

J. Kurickis, kuris iš viso keliems bankams skolingas apie 800 tūkst. Lt, banko susprogdinimui ruošėsi metus. Tam jis įsigijo tris senus automobilius: du furgonus „Ford Escort“ ir „Opel Kadett“. Viename „Ford“ J. Kurickis įrengė neva užminuotą seifą, kitame – sprogmens imitaciją, o iš „Opel“ jis planavo stebėti pinigų perdavimą – milijono eurų išpirka už „Swedbank“ nesusprogdinimą turėjo būti padėta į „Ford“ esantį seifą.

J. Kurickį pareigūnai sulaikė namuose Pilaitėje, tiesa, jis turi ir butą Viršuliškėse.

Tyrėjams verslininkas teigė, kad reikalaudamas pinigų iš banko tikėjosi išspręsti savo finansines problemas. „Ta mintis mane apsėdo ir aš ja kasdien gyvenau“, – aiškino J. Kurickis.

Verslininkas neslėpė, kad visos bėdos jį ištiko 2009-aisiais, kai šalyje prasidėjo nekilnojamojo turto krizė. Alkoholio taurelėje išeities ieškojęs verslininkas pateko į dar didesnę bėdą – dėl negrąžintos skolos turėjo bėdų su bendrove „Parex (dabar – „Citadelė“) faktoringas ir lizingas“.

J. Kurickis yra vadovavęs keliones į Kroatiją bei Krymą organizavusiai turizmo bendrovei „Inturlita“, kuriai šiuo metu vykdoma bankroto procedūra.

Vilniaus apygardos teismas birželio 15-ąją J. Kurickį nuteisė dėl svetimo turto iššvaistymo, tačiau už grotų nesodino – verslininkui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmą, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

J. Kurickis buvo kaltinamas iššvaistęs lizingo bendrovės turto už beveik 58 tūkst. litų. Nustatyta, kad dar 2006 metais verslininko įkurta statybų bendrovė „Inter Baltic Travel“ sudarė lizingo pirkimo–pardavimo sutartį, kuria „Parex faktoringas ir lizingas“ suteikė beveik 210 tūkst. Lt paskolą krautuvui „Bobkat S300“ įsigyti.

J. Kurickis lizingo bendrovei laidavo savo turtu.