Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad patyrę muitinės pareigūnai jau seniai žino, kad medienos kroviniai iš Baltarusijos dažnu atveju tėra maskuotė cigarečių kontrabandai gabenti. Todėl liepos 15–ąją pareigūnai nusprendė patikrinti rentgeno kontrolės sistema į Raigardo kelio postą vilkiku „Man“ atvažiavusio Baltarusijos piliečio krovinį – medžio plaušų plokštes. Anot vairuotojo, 21,5 tonų plokščių krovinys buvo skirtas vienai Kauno įmonei, bet patikrinus rentgenu, paaiškėjo, kad medienoje įrengtos slėptuvės, pilnos baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital MS“.

Preliminariais duomenimis iš viso šitokiu būdu gabenta apie 300 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1 mln. eurų.
Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Liepos 12–ąją, Raigardo kelio poste muitininkai ir pasieniečiai sulaikė daugiau nei pusę milijono pakelių (vertė – apie 2 mln. eurų) nelegalių rūkalų, kurie buvo aptikti patikrinus kitą iš Baltarusijos vilkiku gabentą medienos krovinį.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)