Apie 20 val. į Bendrąjį pagalbos centrą kreipėsi vyriškis, kuris papasakojo, kad buvo apiplėštas šalia autobusų stoties Druskininkuose. Nukentėjusysis informavo, kad buvo pagrobtas jo 2020 metais pagamintas baltos spalvos BMW automobilis.

Policininkai žaibiškai reagavo į pranešimą ir visi Alytaus apskrities pareigūnai prisijungė prie įvykio, netrukus buvo pastebėtas BMW automobilis (su Baltarusijos valstybiniais numeriais), tačiau šis nepakluso reikalavimui sustoti ir dideliu greičiu paspruko.

Pranešta visai Lietuvos policijai

Apie plėšimą ir pagrobtą automobilį buvo informuoti visų Lietuvos apskričių policininkai, prijungti buvo net ir pasieniečiai.

Sostinės pareigūnai sustojo prie visų įvažiavimų į Vilnių ir apie 21 val. Trakų Vokėje, sankryžoje, buvo pastebėtas pagrobtas BMW. Pasirodo, kad įtariamasis neturėjo kur dėtis, degė raudonas šviesoforo signalas, nespėjus sureaguoti jį užblokavo 4 policijos ekipažai.

Automobilyje sėdėjo apie 30 metų vyras, jis sulaikomas nesipriešino. Nustatyta, kad jis buvo blaivus.

Apiplėšti Baltarusijos piliečiai

Pasirodo, kad buvo apiplėšti Baltarusijos piliečiai: vyras apie 50 metų ir moteris 42 metų.

Medikų nukentėjusieji atsisakė.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pirminiais duomenimis, gaudynių metu speciali priemonė „ežys“ nebuvo panaudota.

BMW vertė 50 tūkst. eurų

Policijos departamentas atskleidė daugiau plėšimo detalių. Teigiama, kad Gardino g., automobilių stovėjimo aikštelėje, vyras (gim. 1992 m.) sumušė vyrą (gim. 1979 m.) ir pagrobė jam priklausantį automobilį „BMW 420 XDRIVE“ (pagamintas 2020 m.), kurio vertė 50 000 eurų.

Trakų Vokėje sulaikytas įtariamasis buvo uždarytas į areštinę.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 3 d. (plėšimas) ir 300 str. 2 d. (dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)