Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad Padvarionių pasienio užkardos pasieniečiai Medininkų pasienio kontrolės punkte patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį su priekaba. 2003 m. automobilio „Kia Sorento“ tempiama priekaba buvo gabenamas lengvasis automobilis „Hyundai“. Abi transporto priemonės registruotos Baltarusijoje. Vairuotojas – 36-erių metų šios šalies pilietis.

Baltarusijos link vykęs vairuotojas pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonių dokumentus. Jo vardu Rusijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams pasirodė įtartinas. Netrukus išsiaiškinta, kad šis dokumentas – visiška klastotė. Vyras paaiškino vairuotojo pažymėjimą nusipirkęs internetu už 45 tūkst. Rusijos rublių (apie 600 eurų).

Pasieniečiai baltarusį sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Sekmadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Mačiuliškių kaimo apylinkėse patikrinti sustabdė įtartiną lengvąjį automobilį. 2006 m. „Jaguar X-Type“ su lietuviškais registracijos numeriais vairavo 43-ejų Vokietijos pilietis, gyvenantis Baltarusijoje.

Vyras, be kitų dokumentų, pasieniečiams pateikė ir jam neva išduotą rusišką vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnams šis dokumentas sukėlė įtarimų. Manoma, kad jis gali būti padirbtas. Tiesa, vokietis pasieniečius mėgino įtikinti kad pažymėjimas – originalus, neva gautas išlaikius egzaminus Rusijos Federacijoje. Dėl klastotės jokių konkrečių paaiškinimų nepateikė.

Už transporto priemonės vairavimą neturint tam teisės vokiečiui skirta 375 eurų administracinė bauda.

Kur kas didesni nemalonumai jo laukia už disponavimą klastote bei jos panaudojimą. Vokiečiui taip pat gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją