Vilniaus policijos Komunikacijos atstovė spaudai informavo, kad 10.30 val. į policijos elektroninį paštą buvo gautas laiškas, kuriame buvo rašoma apie planuojamus sprogimus.

Paviešinti atsiųsti adresai: Gedimino pr. 53, Gedimino pr. 22, Gedimino pr. 23, Konstitucijos pr. 12, Konstitucijos pr. 26, Saltoniškių g. 19, Gynėjų g. 16, Gynėjų g. 8, Vytenio g. 18, Jakšto, 9, Akmenų g. 6, A. Rotundo g. 1, A. Goštauto g. 1, Šeškinės g. 35, Ž. Liauksmino g. 3, A. Vienuolio g. 12.

Teigiama, kad buvo įvestas planas „Skydas“. Į įvykio vietas išsiųsti policijos ekipažai objektų patikrinimui.

Kol kas pranešimai nepasitvirtino.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Policija Delfi.lt redakciją informavo, kad 14.05 val. planas „Skydas“ buvo atšauktas.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 285 straipsnio 2 dalį (melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę).

Teigiama, kad laiške nurodyti adresai buvo patikrinti, policija pavojaus požymių nepastebėjo.

Konferencija „Naujoji Baltarusija“

Pirminiais duomenimis, Vilniuje, kur vyksta konferencija „Naujoji Baltarusija“ evakuojami dalyviai. Organizatoriai praneša apie politinę provokaciją. Apie įvykį skelbia telegram kanalas NEXTA Live.

Teigiama, kad 12 val. Vilniuje vyks S. Cichanouskajos organizuojama dviejų dienų konferencija „Naujoji Baltarusija“. Jos vieta nebuvo skelbiama dėl galimų provokacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją