Klaipėdos pareigūnai prie Jakų žiedo per pusdienį sustabdė 13 neblaivių vairuotojų ir vieną, neturintį teisės vairuoti.

LKPT pareigūnai pagavo dar daugiau – 16 neblaivių. Ne visi apsvaigusieji važiavo iš festivalio, įkliuvo ir pro šalį važiavę girti vairuotojai. Pvz., neblaivi teisėja iš Olandijos (apie ją DELFI jau rašė).

Prie Karklės įkliuvo ne tik lengvųjų automobilių vairuotojai: nemalonumai ištiko tris motociklininkus ir vilkiko vairuotoją iš Latvijos. Motociklininkams ir sunkvežimių vairuotojams netaikoma 0,40 prom. norma, todėl visi nubausti, nors ir nebuvo labai girti: motociklininkai pripūtė 0,36, 0,38 ir 0,49 prom., o vilkiko vairuotojui nustatyta 0,17 prom.

Prie Karklės girčiausias, iš įkliuvusių, buvo „Volvo“ vairuotojas. Jis pripūtė 1,30 prom. Tarp moterų nugalėtoja buvo „Toyota“ vairuotoja, pripūtusi 1,2 prom.

Neblaivus „Ford“ vairuotojas, pamatęs policininkus kelyje, staiga apsisuko per skiriamąją juostą ir nulėkė į miškelį. Bet jį tuojau pat atsivijo policininkai. Vairuotojui nustatytas 0,98 prom. girtumas.

Pasižymėjo ir akivaizdžiai girtas „Audi“ ekipažas. Kol policininkai aiškinosi su neblaiviu vairuotoju (0,54 prom.), keleivė apsivėmė.

„Citroen“ vairuotojas (0,73 prom.) sakė važiavęs į ligoninę aplankyti žmonos. Vyras neslėpė, kad išvakarėse „dviese litrą padarėme“.