Policijos departamentas praneša, kad vyras siautėjo mokymo įstaigoje Vilniaus g.

Užpuolikas (gim. 1990 m.) į mokyklą pateko prieš vidurdienį, apie 11 val. 20 min. Jis kirviu grasino darbuotojams.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kaip BNS nurodė Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė, kartu su juo buvo 1985 metais gimusi moteris, ji „taip pat pareiškė nepasitenkinimą ugdymo įstaigos darbuotojų darbu“.

Pasak Kauno policijos, asmenys sulaikymui nesipriešino. 32 metų vyrui įteiktas šaukimas atvykti į Kėdainių policijos komisariatą, jis pareigūnams žinomas.

Su Delfi susisiekė įtariamojo žmona. Ji tikina, kad vyras skaldė malkas ir sužinojo, kad mokykloje skriaudžiamas sūnus. Neva todėl ir nuėjo aiškintis situacijos, rankoje laikydamas kirvį.

Jam atėjus, mokiniams klasėse buvo liepta užsirakinti duris.

Portalas rinkosaikste.lt praneša, kad vyras vaikščiojo po gimnazijos koridorius, buvo įėjęs į kabinetus, kuriose vyko pamokos. Vyras mokinių nelietė, bet šaukė, kad ieško konkrečios mergaitės bei plūdosi.

Nuginklavo darbuotojai

Kol į įvykio vietą skubėjo trys policijos pareigūnų ekipažai, mokyklos bendruomenė nelaukė ir ėmėsi veikti, skelbia rinkosaikste.lt

„Įvykis mokykloje buvo staigus, agresyvus ir reikalaujantis greitos reakcijos. Į mokyklą netikėtai įsibrovę trys asmenys elgėsi agresyviai, šūkavo, grasino, nesileido į kalbas.

Mūsų darbuotojai reagavo apgalvotai, konstruktyviai ir profesionaliai: grėsmingoje situacijoje ėmėsi ryžtingų veiksmų – iš agresyvaus asmens buvo paimtas kirvis ir iškviesta policija.

Apie įvykį buvo nedelsiant pranešta Kėdainių rajono savivaldybės administracijai ir Švietimo skyriui. Išvengta liūdnų pasekmių, bet visi esame šokiruoti dėl šio įvykio. Su Kėdainių rajono savivaldybės administracija aptarti veiksmai dėl mokinių ir darbuotojų saugumo užtikrinimo“, – sakė progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.

Reagavo savivaldybė

Mokykla apie atvejį iškart informavo Kėdainių rajono savivaldybę. Į įvykio vietą nedelsdami išskubėjo rajono savivaldybės vicemeras Paulius Aukštikalnis ir administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Dėl įvykio organizuojamas Vaiko gerovės komisijos posėdis. Bus tiriamos incidento priežastys.

Vaikai nenukentėjo

„Rinkos aikštės“ duomenimis, vieno mokinio tėvas, motina ir dėdė atėjo aiškintis dėl dviejų mažamečių vaikų mokykloje kilusių nesutarimų. Incidento metu niekas nenukentėjo, medikų pagalbos niekam neprireikė, o mokykloje buvusius tris pašalinius asmenis išsivežė policijos pareigūnai.

Kalbinti mokinių vaikų tėveliai, kaip ir mokyklos bendruomenė, tikino, kad yra sukrėsti įvykio ir tokio santykių aiškinimosi mokykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)