Penktadienį Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime iš anksto buvo suplanuota įtariamojo L. Baltrūno apklausa – pareigūnai vylėsi, kad įtariamasis pagaliau prabils ir papasakos apie savo santykius su be žinios dingusiu A. Kilkumi bei nurodys, ką veikė jo dingimo dieną, tačiau jau tris mėnesius už grotų laikomas baikerių klubo prezidentas ir toliau nesileido į kalbas.

„Jis nekeičia pozicijos ir naudojasi įstatyme numatyta teise – atsisako duoti parodymus“, – po taip ir neįvykusios apklausos DELFI sakė L. Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis.

Jis prisipažino, kad baikeris taip pat nesutiko, jog pareigūnai jį patikrintų melo detektoriumi. „Toks mūsų sprendimas – ką galima tirti poligrafu, jeigu dar nedavė parodymų“, – sakė S. Juzukonis.

Nors ir nebendradarbiauja su ikiteisminį tyrimą atliekančiais pareigūnais, tačiau L. Baltrūnas ir jį ginantys advokatai griebėsi naujos taktikos – turėjo teisę, bet nutarė neskųsti ikiteisminio tyrimo teisėjos nutarties, kuria įtariamajam suėmimo terminas pratęstas iki vasario 19 d.

Tačiau tyrimui vadovaujantis prokuroras sulaukė L. Baltrūno ir jo gynėjų prašymo paleisti įtariamąjį iš suėmimo anksčiau laiko, jam paskyrus švelnesnes įstatymuose numatytas kardomąsias priemones. Tai galėtų būti ne tik apykojės naudojimas, bet ir namų areštas ar pan.

Ar šis prašymas bus patenkintas, dar neaišku – pareigūnai gali L. Baltrūną laikyti Lukiškėse mažiausiai iki vasario 19 d.

„Vorų“ prezidentas ir jo gynėjai tyrimą atliekančius pareigūnus dėl priimtų procesinių sprendimų apskundė generaliniam prokurorui.

„L. Baltrūnui iki šiol neleidžiama bendrauti nei su šeimos nariais, nei su kitais asmenimis, jis taip pat neturi teisės kam nors paskambinti“, – prisipažino įtariamąjį ginantis advokatas.

Kaip ir kokioje vietoje buvo nužudytas Kumpio pravardę turėjęs A. Kilkus, pareigūnai kol kas nežino, nes įtarimuose L. Baltrūnui nėra nurodytos konkrečios nusikaltimo aplinkybės.

Pagrindiniu įtariamuoju pareigūnai iki šiol laiko L. Baltrūną, pravarde Oblius. Įtarimus dėl galimo padėjimo pareigūnai pareiškė ir jo žmonai Daivai Baltrūnienei, ir dar dviem baikerių klubo „Vorai MC“ nariams – Dariui Matusevičiui, pravarde Meška, ir Kazimierui Jakui, pravarde Sofoklis.

Per apklausas D. Matusevičius pareigūnams yra prisipažinęs, kad esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške, Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Baikeris A. Kilkus be žinios dingo spalio 15 d., apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu.

Žinoma, kad baikeris tądien telefonu kalbėjosi su L. Baltrūnu ir yra užfiksuota, jog šis nuvyko į Trakus, kur jie susitiko. Kas buvo vėliau, neaišku.

A. Kilkui priklausantis mobiliojo ryšio telefonas buvo rastas nuošalioje vietoje Vilniuje, o motociklas – Varėnos rajone.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ne kartą šukavo miškingas vietoves prie Trakų bei Aukštadvario, kur iki suėmimo gyveno L. Baltrūnas, tačiau jokių svarbių įkalčių nebuvo rasta.