Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais į Vilniaus apygardos teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2 p.) ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d.).

Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas gavus pranešimą, kad š. m. rugsėjo 28 d., apie 20.55 val., Vilniuje, S. Stanevičiaus g., namo kieme, pastebėtas einantis vaikinas su durtine žaizda kaklo srityje. Paaiškėjo, kad nukentėjusysis ‒ nepilnametis (gimęs 2002 m.).

Daugiabučio namo kieme buvę jaunuoliai pamatė einantį sužalotą vaikiną. Jis šlubavo, buvo susiėmęs perpjautą kaklą. Jaunuoliai jo paklausė, ar nereikia pagalbos. Nepilnametis (gim. 2002 m.) atsakė, kad jam pagalbos nereikia, tačiau jos reikia draugui, kuris „visas supjaustytas“.

Įvykio aplinkybės buvo labai neaiškios, kadangi nepilnametis dėl patirto didelio išgąsčio negalėjo paaiškinti, kas ir kur atsitiko. Šešiolikmetis vis kartojo, kad reikia gelbėti bute pasilikusį sunkiai sužeistą draugą. Atvykus policijos pareigūnams, nustatyta, kad nepilnametis buvo viename iš Fabijoniškių mikrorajono butų. Kadangi Vilniaus jis nepažįsta, nurodyti adreso nei parodyti, kur yra butas, negalėjo. Paaiškėjo, kad bute, kuriame nukentėjusysis buvo su draugu (gimusiu 1996 m.), kilo konfliktas ‒ ne mažiau kaip 4 dūriais į nugarą buvo nužudytas jo draugas, o jis pats sužeistas. Tik atsitiktinumo dėka sužeistam šešiolikmečiui pavyko pabėgti, palikus sužalotą draugą.

Kriminalistai netrukus nustatė, kad įvykio vieta ‒ Vilniuje, S. Stanevičiaus g. Buto durys buvo užrakintos, jų niekas neatidarė. Didelį įtarimą pareigūnams sukėlė atidaryti visi langai. Teko į pagalbą kviestis Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandą ‒ per atidarytą buto langą gelbėtojai pateko į vidų. Virtuvėje, ant grindų, kraujo klane susuktas į patalynę bei surištas užuolaidomis rastas mirusio vyro kūnas su durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis nugaroje, praneša sostinės policija.

Kriminalistams itin greitai pavyko nustatyti ir operatyviai sulaikyti šiuo nužudymu įtariamą asmenį (gimusį 1979 m.). Keturiasdešimtmečiui vyrui įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl bejėgiško asmens nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2 p.) ir fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d.).

Iki teismo kaltinamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už tokius nusikaltimus numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

mirtinas buitinis konfliktas kilo girtaujant. Pasak pareigūnų, įtariamasis charakterizuojamas neigiamai, keletą kartų teistas (ir už smurtinius nusikaltimus).