Pirmadienio vakarą į Lazdijų policijos pareigūnus kreipėsi 21 metų vyras, kuris tvirtino, kad tą pačią dieną, apie 11 val., keturi pažįstami asmenys jį kankino reikalaudami pasakyti, kur dingo kontrabandinės cigaretės.

Trys iš įtariamųjų buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Paaiškėjo, kad nukentėjęs lazdijiškis nebuvo prievarta įsodintas į automobilį – vyrai susitiko geranoriškai, kalbėjosi, važinėjo. Konfliktas prasidėjo vėliau, kai nukentėjusiojo pažįstami pradėjo jam kelti reikalavimus.

21 m. lazdijiškis buvo vežiojamas po Kapčiamiesčio kaimą (Lazdijų r.) ir galimai kankinamas siekiant išgirsti atsakymą.

Visus vyrus siejo kontrabandinė veikla. Kaip teigė Lazdijų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkė Skirmantė Bartkuvienė, nukentėjusysis prisipažino, kad anksčiau vertėsi kontrabanda. Ar ja neužsiima dabar – tiriama.

Kol kas neaišku, apie kokias konkrečiai cigaretes vyriškiai kalbėjo. Gali būti, kad vyrai konflikto metu suvedinėjo senas sąskaitas.

Trys vyriškiai - 46 metų K. L., 24 metų A. L. ir 29 metų A. A. - po apklausos paleisti iš areštinės. K. L. ir A. L. – tėvas ir sūnus. Jiems skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti. Apklausus minėtus vyriškius paaiškėjo, kad ketvirtojo sulaikyti būtinybės nėra.